AİHM el koydu, dosya yeniden açıldı: Şüpheli ölümde dış etken raporu

İzmir'de 'İntihar etti' denilerek kapatılan fakat AİHM'in kararıyla yeniden açılan Gülperi hemşire davasında bilirkişi raporu tamamlandı. Genç kadının dışsal etkenlerden kaynaklı bir nedenle ölmüş olduğu belirtildi

Haber Giriş : 10 Nisan 2017 09:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
AİHM el koydu, dosya yeniden açıldı: Şüpheli ölümde dış etken raporu

KENAN BUTAKIN

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), iki yıl önce 2005'de İzmir'de 'intihar etti' denilerek dosyası kapanan hemşire Gülperi O. hakkında dikkat çeken bir karara imza attı. Mahkeme, Gülperi O.'nun, eşi O.O. tarafından öldürülmüş olabileceğini belirterek etkili bir soruşturma yapılmadığını açıkladı. Bu kararın ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı 9 yıl sonra dosyayı yeniden açtı.

Hazırlanan iddianamede koca O.O. hakkında müebbet hapis istemiyle dava açıldı. 26 Mayıs'taki duruşma öncesinde bilirkişi raporu da tamamlandı. Raporda genç hemşirenin intihar amacıyla içtiği ifade edilen iki ilacın izine rastlanılmadığı belirtildi.

Gülperi O.'nun ölüm sebebinin kesin olarak belirlenemeyeceği aktarılırken, hemşirenin kısa sürede (akut) ve dışsal etkenlerden kaynaklanan zorlamalı bir nedenle ölmüş olduğu da ifade edildi. Ölüm nedeni olduğu açıklanan 'Akut alveoler şişme ve intra-alveoler kanama'nın ise tek başına bir ölüm nedeni sayılamayacağı kaydedildi. Bilirkişiler, genç hemşirenin beyin, beyincik ve akciğerlerinde ileri derecede ödem olduğunu da bildirdi. İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen raporunun ardından davanın seyrinin netleşeceği öğrenildi.

Kaynak: Karar Gazetesi

Kızı için 'intihar etti' denilen annenin AİHM zaferi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber