Opera, rüyasında dans eden balete sahip çıktı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Şubat 2007 17:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün, bir kaza sonucu felç kalan balet Mehmet Sefa Öztürk'e reji asistanlığı gibi sahne arkasında görev vermesi, genç sanatçıyı mutlu etti. Öztürk, "Belimde platinler varken eskisi gibi bir dansçı olamam. Yine de dans edenlerin yanında olmak, onlara yardım etmek, bana manevi bir tatmin verecektir" diyor.

MEHMET Sefa Öztürk (26), İstanbul Devlet Konservatuvarı Bale Bölümü'nde son sınıf öğrencisiyken sahne almaya başladı. Kısa dönemde Ağır Roman, Şımarık Kız, Guguk Kuşu başta olmak üzere pek çok eserde rol aldı. Geçen yaz mezun olan genç balet, 3 Temmuz 2006 günü mezuniyet kutlaması dönüşü geçirdiği motosiklet kazasında ağır yaralandı.

Bütün gelişmelerini izleyen sahne arkadaşı Barış Adikti, kaza sonrasında yaşananlarla ilgili şunları anlattı: "İlk ameliyatında kesinlikle yürüyemez denildi. Çok fazla rüya görüyordu. Rüyasında bale yaparken kendisini görüp hareketlenerek yataktan düştü ve çivilerin yeri oynadı. Bu nedenle ikinci bir ameliyata gerek duyuldu. İkinci ameliyatı yapan doktor, 'Mehmet'ten ümitliyim, iki sene iyi bir fizyoterapi görebilirse yürümeyi başarabilir' dedi."

SABAH ÇOK HOŞ OLUYOR

İzmit'te yaşayan ve tedavisini burada sürdüren Öztürk, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nün kendisi için hazırladığı programı öğrendikten sonra çok duygulandığını belirterek şunları söyledi: "Benim tek dileğim zaten aileye dönebilmek. Şu anda bana Kocaeli'de birçok iş imkánı yaratılmaya çalışılıyor. Ama hepsini göz ardı ediyorum. Eski durumumda olamasam da, mesai arkadaşlarımla yüz yüze olup her gün onları görebilmeyi çok istiyorum. Ben artık rüyalarımda dans ediyorum. Sabah çok net hatırlamıyorum, ama gerçekten çok hoş oluyor. Belimde platinler varken eskisi gibi bir dansçı olamam. Yine de dans edenlerin yanında olmak, onlara yardım etmek, bana manevi bir tatmin verecektir. Ben de bunun peşindeyim."

ONU UNUTMADILAR

Bu arada İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, aralarında para toplayarak sanatçı arkadaşlarına Avrupa'dan akülü tekerlekli sandalye ve dik durmasını sağlayacak özel bir korse aldılar. İstanbul Opera ve Bale Müdürü Kerim Soysal da Öztürk'le irtibatı kesmemek ve ona yardımcı olmak için iki bale sanatçısını görevlendirdi. Sanatçılar, Öztürk'ün yaşadığı tüm gelişmeleri izleyerek müdürlüğü haberdar ediyor. Ayrıca Öztürk'ün Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Ankara'daki rehabilitasyon merkezinde tedavisi için yapılan girişimler de sonuç verdi. Öztürk'ün tedavisi 1 ay sonra burada devam edecek.

Akülü sandalyeyi arkadaşları aldı

Sanatçı arkadaşları, aralarında para toplayarak Mehmet Sefa Öztürk'e Avrupa'dan akülü tekerlekli sandalye ve dik durmasını sağlayacak özel bir korse aldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber