Geçici görev onayı yoksa, harcırah ödenmez mi?

Samsun Bölge İdare Mahkemesi tadilat nedeniyle bir ilçeden başka bir ilçeye geçici süreyle alınan hizmetin geçici görevlendirme sonucu doğuracağına karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 21 Nisan 2017 10:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Geçici görev onayı yoksa, harcırah ödenmez mi?

Gümüşhane Torul 2 No'lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun, binanın fiziki şartları tamamlanıncaya kadar geçici olarak Kürtün ilçesi Özkürtün beldesindeki Aile Sağlığı Merkezi'ne taşınması üzerine Sağlık-Sen üyesi personele idarece harcırah ödenmediğinden üyesi adına sendika tarafından dava açılmıştır. Yerel mahkemece bu talep önce reddedilmiştir. Ancak bu karara karşı karar düzelteme yoluna gidilmiş Samsun Bölge İdare Mahkemesi de yerel mahkemenin kararını bozarak kaldırılmıştır.

Samsun Bölge İdare Mahkemesi verdiği kararda; davacının asıl kadrosunun bulunduğu ilçedeki Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu'nun fiziki şartları nedeniyle başka bir ilçedeki Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapmak mecburiyetinde olduğu ve bu nedenle de davacının katlanmak zorunda kaldığı masraflarının olacağı belirtilmiştir. Kararda yine kaldı ki resmi bir adı konulmasa da bu durumun bir nevi geçici görevlendirme olduğu kabul edilmiştir. Bu görevlendirmeye ilişkin onay alınmadığı bahisle davacının ilgili masraflara katlanmak zorunda bırakılamayacağı aşikar olduğu belirtilerek geçici görev yolluğunun yasal faizle birlikte ödenmesine hükmedilmiştir.

İşte Bölge İdare Mahkemesinin Emsal Nitelikteki Kararı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber