Kalorifer faciası sonrası ilk derste hüzün ve gözyaşı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 26 Şubat 2007 13:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

KİLİS'te geçen perşembe günü 2 öğrencinin öldüğü, 1 öğretmen ile 6 öğrencinin yaralandığı kalorifer kazanı patlamasının ardından Hüseyinoğlu İlköğretim Okulu'nda bugün ilk ders acı ve gözyaşı içinde başladı. Öğrenciler arkadaşlarının sıralarını çiçeklerle donatırken, ölen Makbule Daşyuvarlar'ın annesi 36 yaşındaki Elif Daşyuvarlar, kızının okulda kalan çantasını alırken baygınlık geçirdi. Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya da anneyi teselli ederken gözyaşlarını tutamadı.

Hüseyinoğlu İlköğretim Okulu'nda meydana gelen olayda, bahçede 4'üncü sınıf öğrencilerinin beden eğitimi dersi sırasında kalorifer kazanı patlamıştı. Patlamada ağır yaralanan 10 yaşındaki Hayriye Bozkurt ile 11 yaşındaki Makbule Daşyuvarlar götürüldükleri Kilis Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti. 1 öğretmen 6 öğrenci de yaralanmıştı. Patlamaya yol açan kazayı inceleyen Makine Mühendisleri Odası Gaziantep Şubesi'nin hazırlayıp Kilis Valiliği başta olmak üzere ilgili yerlere gönderdiği rapor sonrası hizmetli Mahmut Arslan, çıkarıldığı mahkemece, ?belgesiz kalorifer yakmak', ?tedbirsizlik ve dikkatsizlik sonucu ölüme sebebiyet vermek' suçlamasıyla tutuklanmıştı.

SINIFTA BAYGINLIK GEÇİRDİLER

Olayın meydana geldiği okula bugün hüzünle gelen öğrenciler arkadaşlarının sıralarını çiçeklerle donattı. Öğrencileri, Musabeyli Kaymakamı Nurullah Kaya ve Musabeyli Milli Eğitim Müdürü Mehmet Topaloğlu ziyaret etti. Ölen öğrencilerden Makbule Daşyuvarlar'ın annesi Elif Daşyuvarlar ile yakınları küçük kızın okuluna gelerek çantasını almak istedi. Kızının sınıfına giren anne Elif Daşyuvarlar, bayıldı. Anne ile yakınlarını öğretmenler, Kaymakam Nurullah Kaya ve Milli Eğitim Müdürü Mehmet Topaloğlu sakinleştirmeye çalıştı. Elif Daşyuvarlar'ın feryatları okulda yankılanırken, öğrenciler sınıftan çıkarıldı. Anneyi sakinleştirmeye çalışan Kaymakam Kaya, gözyaşlarına hakim olamadı. Elif Daşyuvarlar ve yakınlarının sakinleştirilmesinin ardından açıklama yapan Nurullah Kaya, ?Kazan patlaması sonucu 2 yavrumuzu kaybettik. 3 öğrencimiz halen Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yoğun bakımda yatıyor. 2'sinin durumu ciddiyetini koruyor. İnşallah kısa süre içerisinde sağlıklarına kavuşup arkadaşlarının arasına dönerler. Okula 16 kömür sobası aldık. Okula Yatılı Bölge İlköğretim Okulu'ndan hizmetli takviyesi yaptık. Yapılanların hiç biri öğrencilerimizi geri geçirmeyecek biliyoruz'' dedi.

ÇİKOLATA DAĞITTI

Müdür Mehmet Topaloğlu ise öğrencilere çikolata dağıttı. Kazada, hafif yaralanan ve 2 öğrencisini kaybeden sınıf öğretmeni Leyla Türkoğlu'nun çok üzgün olduğu için derse girmediği yerine başka bir öğretmenin baktığı belirtildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber