Mübaşirler GİH'te yer almak istiyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2007 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Adliyesi'nde görev yapan mübaşirler, yardımcı hizmetler sınıfında gösterilmelerine tepki göstererek, genel idari hizmet sınıfına geçirilmelerini istedi.

Bursa Adliyesi önünde toplanan yaklaşık 20 mübaşir adına açıklama yapan Büro Emekçileri Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Selçuk Söğüt, adliyelerdeki iş yükünün her geçen gün daha da arttığına dikkat çekerek, mübaşirlerin görev tanımının yeniden yapılmasını istedi.

Adliyelerde görev yapan mübaşirlerin mahkeme heyetinin asli unsurlarından biri olduğunu hatırlatan Söğüt, "Mübaşirler, duruşma esnasında güvenliği ve koordinasyonu sağlayarak gerekli durumlarda tebligat memuru olarak görev yapmaktadırlar. Ancak mübaşirler kadro ve özlük hakları olarak yardımcı hizmetler sınıfında yer almaktadır. Büyük bir kısmı üniversite mezunu olan mübaşirler bu sebeple belirli bir derecenin altına inemektedirler. Bu da maaş ve emekliliklerinde büyük kayıplara yol açmaktadır" dedi.

Adalet Bakanlığı'nın açtığı yükselme sınavlarına mübaşirlerin alınmadığını hatırlatan Söğüt, "Adliyede son dönemlerde katip alımı yapılmasına rağmen, mübaşir alımı yaplmamıştır. Adalet teşkilatının bel kemiği olan mübaşirlerin 5 yıllık yıpranma payının verilerek, genel idari hizmet sınıfına geçirilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber