Cumhurbaşkanı Erdoğan Kartal'da davul çaldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, davulun tokmağını alarak bir süre davul çaldı. Bu esnada da Roman vatandaş, "Ayrı gayrı yok. Tokmak da başkanın elinde, davul da başkanın elinde." diye konuştu.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Nisan 2017 16:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kartal'da halka hitap etti.

Kartal'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, eski AB Bakanı Egemen Bağış ve Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bilal Erdoğan da eşlik etti.

Erdoğan, konuşmasının ardından halkı selamlayarak satranç takımı dağıttı. Daha sonra elinde davuluyla sahneye çıkan bir vatandaş, "Türkiye'deki bütün Roman kardeşlerime şöyle diyorum: Bizi kanunlarla, nizamlarla, ikinci sınıf vatandaşlıktan kurtaran Sayın Cumhurbaşkanımız 2007 yılında polisin mukavemet kanunlarını kaldırdı. 2011 yılında Çingenelik ibaresini kaldırtan Sayın Cumhurbaşkanımıza 'evet' demek boynumuzun borcudur. Kasımpaşa Müzisyenler Derneği İstanbul Federasyon olarak bu davulu reisimize hediye ediyoruz." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra davulun tokmağını alarak bir süre davul çaldı. Bu esnada da Roman vatandaş, "Ayrı gayrı yok. Tokmak da başkanın elinde, davul da başkanın elinde." diye konuştu.

Soğanlık Yeni Mahallesi Muhtarlığı önünde düzenlenen etkinlikte yer bulamayan vatandaşlar, Erdoğan'ı, çevre evlerin balkonlarından ve çatılarından dinledi. Alana Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dev posterlerinin yanı sıra "Evet İnşallah", "Birlikte Evet", "Kartal Evet Diyor" yazılı afişler de asıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla çocuklara oyuncak bebek ve araba dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber