Mersin'de, 37 öğrenci hakkındaki uzaklaştırma kararı kaldırıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Şubat 2007 15:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Rektörü Prof. Dr. Suha Aydın, aralık ayında yaşanan olaylardan sonra, tedbiren alınan "Öğrencileri uzaklaştırma" kararını, öğrencileri eğitim ve sınav hakkından yoksun bırakmamak adına kaldırdıklarını söyledi.

Rektör Aydın, üniversite yöneticileri ile yaptığı görüşmeler sonunda, aralık ayında yaşanan üzücü olaylara karışan 37 öğrenciye üniversite kapılarını yeniden açtıklarını açıkladı. Öğrencileri eğitim ve sınav hakkından yoksun bırakmamak adına, tedbiren uzaklaştırma kararını ara tatile denk getiren üniversite yönetiminin, bahar yarıyılının başlamasıyla birlikte bu kararı kaldırdığını bildiren Aydın, tedbir kararının kalkmasının ardından 37 öğrencinin eğitimlerine tekrar başladığını ifade etti. Yasağın kalkmasına rağmen 37 öğrencinin kampus önündeki eylemlerine devam etmesini de "manidar" olarak nitelendiren Aydın, amaçlarının, tüm öğrencilere huzurlu bir eğitim-öğretim ortamı sağlamak olduğunu kaydetti.

"Öğrencilere verilmiş zarar, bize gelmiş sayılır. Biz, öğrencilerimizle, öğretim elemanlarımızla ve idari personelimizle kocaman bir aileyiz. Kimsenin huzurumuzu bozmasına müsaade etmeyiz" diyen Rektör Aydın, medyayı kullanarak propaganda yapmaya çalışanların, Mersin Üniversitesi'nde eğitim gören on binlerce öğrenciye ve binlerce öğretim elemanına karşı büyük bir haksızlık yaptığını vurguladı.

Aydın, yaşanan tüm sorunların artık geride kaldığına dikkat çekerek, "Bundan sonra olabilecek her türlü sorun karşısında kapımız tüm öğrencilere ardına kadar açıktır. Sorunların üstesinden ancak sağlıklı bir iletişim kurarak gelebiliriz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber