İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sadece kalkınma yetmez, adalet de lazım!

16 Nisan referandumunda Evet oylarının baskın bir şekilde belirmemesinin bir nedeni de artan adaletsizliklerdir.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Nisan 2017 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sadece kalkınma yetmez, adalet de lazım!

16 Nisan referandumu yüzde 51,4 Evet, yüzde 48,6 dengesiyle sona erdi.

İktidarın, arkasında büyük bir halk desteği olan 15 Temmuz darbesine rağmen, yüzde 60'ı aşan bir oy oranına ulaşamamasında, gittikçe artan ve büyük bir tepki toplayan subjektif değerlendirmeler önemli bir yer tutuyor.

15 Temmuz darbesinde sonra başta MEB olmak bir çok kamu kurumu sözlü sınavla eleman almaya başladı.

Sözlü sınavların artmasının en büyük etkisi KPSS sektöründe görülüyor. Bir KPSS dershanesi zarar ettiği için kapandı. KPSS dershaneleri artık eskisi gibi rağbet görmüyor. Zira gençler torpille işe gireceğine inanmaya başladı.

Yine üst düzey kadrolara atamada liyakat bir kriter olmaktan çıktı. Şef ve şube müdürü atamalarında dahi artık sözlü sınav yapılıyor. Oysaki bu kadrolar daire başkanı veya genel müdür gibi üst yönetim kadroları değildir.

Okul müdürü atamaları ise bütünüyle MEB yöneticilerinin takdirine bırakıldı. Bir anlamda herşey partizalanlaştı. Din Kültürü öğretmeni bulmakta zorlanıyoruz zira neredeyse büyük bir kısmı okul yöneticisi oldu.

Ayrıca, darbe sonrası başlatılan ihraç ve açığa almaların yarattığı mağduriyetin kamu vicdanını rahatsız ettiği, geniş bir kesimi etkilediği, bunun da seçime yansıdığı görülüyor. 8 aydır açıkta bulunanlar var. Bir vatandaşı terör örgütüyle ilişkili göstermenin ne derece bir travma yarattığını ne Nurettin Canikli anladı ne de Başbakan Yıldırım...

İktidarın tam bu noktada oturup, "biz nerede hata yapıyoruz, gençleri neden kapsayamıyoruz?" gibi sorunların cevaplarını düşünmesi gerekmektedir.

Dağları delip Ferhat da olsanız, İstanbul Boğazının altını tünelle de geçseniz, dünyanın en büyük havalimanını da yapsanız, "adalet" ilkesi yıprandıkça, herkese değil bir kesime hayat hakkı tanıdıkça, yüzde 50 sınırında dolaşmaya devam edersiniz.

Sonuçların, bu bağlamda, ülkemiz vatandaşlarına hayır getirmesini temenni ediyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber