TOKİ ile anlaşma yaptığını söyleyen sendikalar yalan mı söylüyor?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 27 Şubat 2007 10:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bazı sendikaların çeşitli illerde, TOKİ ile yapılan protokol gereğince üyelerine ucuz ve düşük taksitlerle konut edinme fırsatı sağlayacaklarını ifade ederek, yeni üye kaydetmeye çalıştıkları öğrenilmiştir.

Eğitim Sen bu konuda TOKİ yetkilileriyle görüşmüştür. TOKİ yetkililerinden yapılan açıklamada, ?kurumun herhangi bir eğitim sendikasıyla normal fiyatlandırmanın altında bir fiyata toplu konut anlaşması yapamayacağı, halihazırda bu yönde hiçbir anlaşmanın bulunmadığı belirtilmiş ve belirlenen standart konut fiyatlarının altına düşülemeyeceği? özellikle vurgulanmıştır.

Eğitim Sen sendikal mücadelenin promosyonlarla sürdürülmesine ilke olarak karşı çıkmaktadır. Promosyoncu sendikal anlayış, sendikal mücadelenin piyasa ilkelerine teslimiyet bayrağı çekmesi anlamına gelmektedir. Bir yandan kamusal, parasız eğitim çağrısı yapan sendikaların diğer yandan promosyon yoluyla üye kazanmaya çalışmaları; sosyal devletin temel unsurlarından biri olan sosyal güvenlik sistemi, bireysel emeklilik ve özel sigortacılık lehine tasfiye edilirken bu sendikaların üyelerine bireysel emeklilik anlaşmaları imzalatmaları, promosyon sendikacılığının geldiği yeri göstermesi bakımından oldukça anlamlı örneklerdir.

Öte yandan sendikal hak ve özgürlükler ile üyelerinin özlük hakları bakımından herhangi bir kazanım sağlayamayan, hükümetler karşısında bağımsız tavır sergileyemeyen güdümlü sendikacılık anlayışı açısından promosyonculuk, etkisizliğin ve sahte sendikacılığın üstüne örtülen bir örtü niteliğindedir.

Kaldı ki ortada sözü edildiği gibi bir promosyon anlaşmasının da bulunmadığı görülmekte, üyelerin ve üye yapılmak istenen eğitim ve bilim emekçilerinin açıkça kandırıldıkları ve yanlış yönlendirildikleri de, TOKİ yetkililerinin açıklamalarından anlaşılmaktadır.

Eğitim Sen, TOKİ ile imzaladıkları protokol gereğince üyelerine düşük fiyatlı konut sahipliği vaat eden promosyoncu sendikaları, TOKİ ile imzaladıkları ve düşük ücretten konut sahipliği sağladığını belirttikleri protokol anlaşmalarını kamuoyuna açıklamaya davet etmekte ve eğitim ve bilim emekçilerine reva görülen bu yaklaşımı etik bulmadığını kamuoyuna duyurmaktadır. Bu protokoller kamuoyuna açıklandığında, üyelerine herhangi bir avantaj sağlamadığı da görülecektir. Eğitim Sen, promosyoncu sendikaları üyelerinin hak ve çıkarlarını korumak için mücadeleye davet etmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber