Diyanet: 'Boyfrend- moyfrend' deyip 'nikah neymiş' diyorlar

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Şubat 2007 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Koray YILMAZDEMİR/BOLU, (DHA)

DİYANET İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan, aile kültürünün yabancılar tarafından yozlaştırıldığını söyledi.

Bolu Müftülüğü'nün, 17 Temmuz Spor Salonu'nda düzenlediği ?Huzurlu Toplum ve Mutlu Aile' konulu konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Necmettin Nursaçan katıldı. Yaklaşık 4 bin kişinin katıldığı konferansa Kuran okunarak başlandı.

Aile kültürünün son yıllarda değerlerini kaybettiğini söyleyen Nursaçan, ?Milletin temelini aile oluşturur. Aile çürükse millette çürüktür. Ailenin sağlam olması ise milletin sağlam olması anlamına gelir. Ailenin kutsal olduğuna inanıyoruz. Ama sancı bizim içimize de girdi. Son yıllarda elinoğlu bizi aile kültüründen vuruyor. Batı da ?boyfrend- moyfrend' deyip ?nikah neymiş' diyorlar. Hayvanlar desin, ama insanlar söylemez'' diye konuştu.

Bolu İl Müftüsü Yaşar Yaprak ise, aile değerinin son yıllarda zayıfladığını, toplumun suç makinesine döndüğünü belirterek şunları söyledi:

?Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından sunulan veriler ürkütücü bir tablo ortaya çıkartıyor. Toplum suç makinesi haline döndü. Türkiye'de 8 milyon sabıkalı, 68 bin mahkum var. Eğitimsizlik, göç, terör, gelir adaletsizliği suç oranını artırıyor. Aile değerlerinin tahribatı da suç oranının artmasını tetikliyor.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber