?90 puan' verilen ödeve terör soruşturması

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Şubat 2007 16:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir'in Buca ilçesinde bir lise öğrencisi, öğretmeninin verdiği ?şiddet? konulu resim ödevinde terör örgütü elebaşının fotoğrafını da yapıştırarak terör örgütü PKK'yı anlattığı öne sürülen resim yaptı.

Okul yönetiminin resimden haberi olması üzerine resmi yapan öğrenci ve bu resme yüksek not veren öğretmen hakkında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce soruşturma başlatıldı.

Alınan bilgiye göre, Buca ilçesinde bir lisede resim öğretmenliği yapan N.K, lise 2. sınıf öğrencilerden ?şiddet? konulu resim yapmalarını istedi.

Öğrencilerden A.G, gazeteden kestiği terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın fotoğrafını da yapıştırarak, terör örgütü PKK'yı övdüğü iddia edilen resim yaparak okula getirdi. Sınıftaki başka bir öğrencinin durumu okul yönetimine bildirmesi üzerine, resim öğretmeni N.K'nin, A.G'nin yaptığı resme 10 üzerinden 9 puan verdiği ortaya çıktı.

Okul yönetiminin konuyu Buca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bildirmesi üzerine, öğretmen N.K. ve öğrenci A.G. hakkında soruşturma başlatıldı.

Buca İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, resimle ilgili kendilerine ulaşan bilginin ardından soruşturma başlattıklarını, soruşturma sonucunda konunun netleşeceğini söyledi. Yıldız, resim öğretmeni N.K'nin başka bir liseye tayin edildiğini, ancak bu atamanın resim olayı ile ilgisi olmadığını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber