İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Şehit ve gazi çocukları için 'gönüllü' oldular

Vatan için canlarını ortaya koyan güvenlik güçlerinin çocuklarına yalnız olmadıklarını göstermek isteyen öğretmenler, öğrenim görenlere kurdukları dernek vasıtasıyla derslerinde yardımcı oluyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Nisan 2017 16:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şehit ve gazi çocukları için 'gönüllü' oldular

-Efsun Yılmaz

Sosyal medya üzerinden örgütlenen gönüllü öğretmenler, vatan uğruna canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerin çocuklarına ücretsiz eğitim veriyor.

Şehit ve gazi çocuklarına yalnız olmadıklarını göstermek isteyen gönüllü öğretmenler, kısa süre önce bir sosyal paylaşım sitesinde "Öğretmenlerden Şehit Çocuklarına Özel Ders Verme Platformu" oluşturdu.

Platformu daha sonra "Şehit ve Gazi Çocukları Eğitim Kültür ve Spor Kulübü" adını verdikleri derneğe dönüştüren grup, 74 ilde örgütlenerek buralardaki şehit ve gazi çocuklarına ulaştı.

Şehit ve gazi çocuklarının eğitim ve sosyal hayatlarına destek olmayı amaçlayan gönüllü öğretmenler, haftanın belirli günlerinde özel ders vermeye başladı.

Eğitim çağındaki çocuklarla yakından ilgilenen öğretmenler, evlerinde de ziyaret ettikleri öğrencilere malzeme temininde bulundu.

İzmir'deki gönüllü öğretmenler ise cumartesi günleri, Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Buca'daki merkezde şehit ve gazi çocuklarına eğitim veriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber