Alçaklar hibrit savaşı planlamışlar

FETÖ'nün hain bir planı daha ortaya çıktı. Hazırlanan iddianamede darbeci general Erhan Caha'nın evinde 'Hibrit Savaşı Konsepti'nin detaylarının yazıldığı notlar bulunduğu yer aldı.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 23 Nisan 2017 06:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Alçaklar hibrit savaşı planlamışlar

TErör örgütü FETÖ'nün hain planlarından biri daha deşifre edildi. Kara Kuvvetleri Kuvvet Geliştirme Daire Başkanı darbeci Tuğgeneral Erhan Caha'nın evinde yapılan aramalarda şok bir belgeye ulaşıldı. Caha'nın gizlediği belgelerinde terör örgütünün kirli savaş olarak adlandırılan 'Hibrit Savaşı Konsepti'nin detaylarının yazıldığı notlar bulundu. Kağıdın okunmaması için silinmeye çalışıldığı tespit edildi.

FİŞLEME LİSTESİ BULUNDU

Bu konsepte göre hedef, ülkede yaşayan bir kısım halkın önceden örgütlenmesi ve istihbarat elemanları ile gayri nizami harp unsurlarının sızdırılmasıyla planlanan Hibrit'e en önemli örnek Ukrayna'da yaşanan iç savaşa örnek gösteriliyor. Hazırlanan iddianamede darbeci Tuğgeneral Erhan Caha'nın yapılan aramalarda bir Org. Korg. Tuğg. Tümg. şeklinde exel programında numaralanarak sıralanmış isimler, görevli oldukları ve sicilleri yazılı olan, bazılarının yanında artı (+) işareti konmuş 10 sayfalık fişleme listesi ele geçirildi. Bir not kağıdı üzerinde ise 'Hibrit Savaşı Konsepti'nin yazılı olduğu ancak not kağıdının okunmaması için silinmeye çalışıldığı tespit edildi.

HİBRİT NEDiR?

Kirli savaş olarak da adlandırılan Hibrit Savaşı'na en önemli örnekleri arasında Ukrayna'da yaşanan iç savaş gösterilir. Hibrit'in stratejilerine göre; "Öncelikle hedef ülkede yaşayan ve müzahir olduğu değerlendirilen bir kısım halkın önceden örgütlenmesi ve eğitilmesi gerekir. Enformasyon ya da bilgi harbi elemanlarınca hangi kaynaktan alındığı bilinmeyen gerçeğe aykırı haberlerle, ülkede yaşayan bir kısım halk kışkırtılır. Siber savaş unsurlarınca hedef ülkede bilişim sistemlerine saldırılar düzenlenir.

Hilal YILDIRIM

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber