Doktor tavsiyesiyle şampiyonluğa kulaç attı

Anne karnında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle yürüme bozukluğu yaşayan Merve, doktor tavsiyesiyle başladığı yüzmede başarıdan başarıya koşuyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Nisan 2017 17:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doktor tavsiyesiyle şampiyonluğa kulaç attı

Feride Pelin İnal

Anne karnında yaşadığı rahatsızlık nedeniyle yürümesinde sorun oluşan ve yıllarca tedavi gördükten sonra doktor tavsiyesiyle yüzmeye başlayan Merve Durdu, havuzda adeta yeniden doğarak şampiyonlukların abonesi oldu.

Yaşam enerjisi ve azmiyle engellilere örnek olan 22 yaşındaki Merve, rahatsızlığı nedeniyle uzun yıllar tedavi için doktor doktor gezdi. 6 yıllık tedavi süresinin ardından doktor tavsiyesiyle yüzmeye başlayan Merve, havuzda adeta yeniden doğdu.

Merve, 11 yıl önce başladığı yüzmede önceleri terapi amaçlı kulaç attı, şimdi ise milli sporcu olarak çalışmalarını sürdürüyor.

Aralarında Türkiye birinciliklerinin de bulunduğu çok sayıda dereceye imza atan Merve, eğitimdeki başarısıyla da dikkati çekiyor. Aynı zamanda Hasan Kalyoncu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2. sınıf öğrencisi olan Merve, iyi bir mimar olmayı hedeflerken sporcu kimliğini ise dünya şampiyonluğuyla daha ileriye taşımanın hesaplarını yapıyor.

"Yüzme benim için büyük bir sevgi"

Merve, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2015'ten beri Türkiye Bedensel Engelliler Şampiyonası'na katıldığı ve dereceler aldığını söyledi.

Yüzmeye doktor tavsiyesi ile başladığını ifade eden Merve, "Sağlık sorunları nedeniyle başladım ama yüzme benim için büyük bir sevgi oldu. Gün geçtikçe yüzmeye daha çok bağlandım." dedi.

Üniversiteye hazırlandığı dönemde spora kısa bir ara verdiğini ancak sonrasında yüzmeden kopamadığını belirten Merve, madalyaları arasında Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra ikincilik ve üçüncülük gibi derecelerin de bulunduğunu aktardı.

"Annem hep yanımda oldu"

Başarılarında annesinin emeğinin çok olduğunu anlatan Merve, şöyle konuştu:

"Beni ilk yüzmeye başlatan annemdi. Yaz-kış hep benim yanımdaydı. Kar yağardı, yağmur yağardı ben antrenmanda olurdum. Aralıksız devam ettim. Annem hep yanımda oldu. Ben büyüdükçe kendi başıma gidip gelmeye başladım, yüzmeye daha da bağlandım. Bundan sonraki hedefim okulumu bitirip ikinci üniversite olarak antrenörlük okumak. Engellilerin kimseden farkı yok. Engel, kol bacak yoksunluğu değil vicdan yoksunluğu. Emin olun engel hiçbir şeye engel değil. Yapmak isteyen insan her şekilde başarır."

En büyük hedefinin dünya şampiyonluğu olduğunu belirten Merve, bunun için çok çalıştığını sözlerine ekledi.

Genç sporcunun annesi Gönül Durdu da "Yüzmeyi çok benimsedi, kendini ilerletti ve severek yapıyor. İlk başlarda götürüp getirdim. Beraber gittik geldik. Merve, derece aldıkça daha da açıldı. İlk başlarda çekingendi. 'Yapamam' diyordu. Ben de bu süreçte elimden geldiğince kızıma destek olmaya çalıştım." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber