EBS: Öğretmen alımında mülakata karşıyız

Memur Sen'e bağlı Eğitim Bir Sen, Sendika olarak sözleşmeli öğretmenliğe de, adaletsizliğe yol açan mülakata da karşıyız, dedi.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Nisan 2017 00:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
EBS: Öğretmen alımında mülakata karşıyız

Eğitim-Bir-Sen Adıyaman Şubesi'nin işyeri temsilcileri teşkilat eğitimi programına ve il divan toplantısına katılan Ramazan Çakırcı, sendikal çalışmalara ve gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı, öğretmen ihtiyacının kadrolu olarak karşılanması, sözleşmeli, mülakatlı istihdamdan vazgeçilmesi çağrısında bulunarak, "Eğitime ilişkin reformların kalıcı hale gelmesi, derslerin boş geçmemesi ve sınıflarda sadece kadrolu öğretmenlerin bulunmasına bağlıdır. Bu nedenle, hem yeni öğretmen kadroları ihdas edecek hem de sözleşmeli öğretmen alımındaki hatayı telafi ederek sözleşmeli öğretmenleri kadroya geçirecek yasal bir düzenlemeye ihtiyaç vardır. Sendika olarak sözleşmeli öğretmenliğe de, adaletsizliğe yol açan mülakata da karşıyız" dedi.

Sözleşmeli öğretmenliğe de, mülakata da karşıyız

668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile uygulanmaya başlanan sözleşmeli öğretmenlik istihdamına da, mülakata da karşı olduklarını kaydeden Ramazan Çakırcı, "Geçmişte denenmiş, sonuçları görülmüş ve sürdürülebilirliği olmadığı için vazgeçilmiş sözleşmeli öğretmenlik istihdamının tekrar hayata geçirilmesinin büyük sıkıntıları beraberinde getireceği açıktır. Tek başına sözleşmeli öğretmenlik uygulaması çok ciddi bir problem iken, atanacak öğretmen seçiminin mülakatla yapılması, yapılan mülakatlar çerçevesinde adayların kazanma ya da kaybetme nedeninin objektif bir şekilde izah edilememesi, birçok yazılı sınavdan geçmiş öğretmen adaylarının farklı komisyonlarca bir kaç dakikalık mülakatla elenmesi adalet duygusunun zedelenmesine neden olmaktadır. Bakanlık, yeni personel alımı tercihinde, mülakat uygulaması yerine daha adil, önce hakkaniyet, sonra ehliyet ve liyakat ölçülerine göre istihdamı yeniden düşünmelidir. Maşeri vicdanı yaralayan, hakkaniyet kriterleri tartışmaya açık sözleşmeli öğretmenlik istihdamı uygulamasına da, bunun yolu olan mülakatla öğretmen alımına da karşı olduğumuzu bir defa daha ifade ediyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber