TEOG adaylarına: Artık ders çalışmayın, gezin...

Uzmanlardan TEOG adaylarına hayat kurtaran öneriler: Artık ders çalışmayın, gezin, arkadaşlarınızla buluşun, iyi bir uyku çekin. Sınavdan önce şeker yemeyin ve bildiğiniz soruları yanıtlamakla başlayın

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 25 Nisan 2017 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TEOG adaylarına: Artık ders çalışmayın, gezin...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yarın yapılacak TEOG 2 sınavının birinci oturumuna sabah saat 09.00'da başlıyor. İlk sınav Türkçe ardından saat 10.10'da Matematik ve 11.20'deki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile bitecek. Perşembe günü yine aynı saatlerde sırasıyla Fen Bilimleri, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ve Yabancı Dil sınavları uygulanacak. Uzmanlar sınava bu kadar az bir süre kala adayların artık ders çalışmamasını çünkü bu kadar bir süre içinde tekrarlanan bilginin zihinleri bulanıklaştırdığını belirtiyor. Uzmanlar sınava girecek öğrencilerin stresten kurtulmak için sosyal etkinliklere katılmalarını ve gezmelerinin psikolojik olarak daha yararlı olduğunu dile getirdi.

ŞEKERLİ YEMEYİN

Sınav günü yapılan en büyük hatalardan birinin şekerli gıdalar yemek oldu- ğunu söyleyen uzmanlar şu önerilerde bulundu:

- Tam tahıllı ekmek, süt, haşlanmış yumurta, peynir, domates, salatalıktan oluşturulan bir kahvaltı kan şekerini dengeleyecek, uyku halinin önüne geçecek ve dikkat süresini uzatacaktır.

- Sınavdan önce alınacak şekerli ürünler uyku haline, dikkat dağınıklığına ve konsantrasyon bozukluğuna neden olabilir.

- Erken acıkmaya karşın süt, fındık, fıstık, ceviz, muz gibi yiyecekler tüketilebilir.

- Sınavdan önce içilecek bir paket meyva suyu enerji verecektir.

- Başarı kayısı taşıyan öğrencilere bir nesneye odaklanıp, 'Bu sınavda başarılı olacağım' desin.

- Sınav kağıdının tümünü okuyun ve kolayca yapabileceğiniz soruları işaretleyin.

- Yanıtlayabileceğiniz soruların sırasını belirleyin.

- Kendinizi en güvenli hissettiğiniz soruyla başlayın, zamanı verimli bir şekilde planlayın.

Uykuya dikkat!

SINAVDAN önce son gün uykusunun önemine de değinen uzmanlar öğrencilerin sınav gü- nüne bedenen ve zihnen en iyi hazırlanmalarına yardımcı olacak etmenlerden birinin de uyku olduğunu vurguladı. Yatma saatinden en az 3 saat öncesinde adayların yorucu faaliyetlerden uzak durmalarını öğütleyen uzmanlar. akşam saatlerinde uykuyu bozabilecek çay, kahve veya kolalı içeceklerden sakınılması gerektiğini vurguladı. Uzmanlar ayrıca uykuyu kaçırabilecek cep telefonu ve tablet gibi cihazların adayların odasında bulunmaması gerektiğini de söyledi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber