Yapılacak inceleme 'Tümgeneral' seviyesinde olacak

Milli Savunma Bakanlığı, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Balıkesir'de askeri törenle karşılanmasını en üst seviyede inceliyor. Sivilleşmeden önce Tümgeneral seviyesinde olan Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanı, incelemeyi bizzat yapıyor

Haber Giriş : 25 Nisan 2017 08:25, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

HİLAL ÖZTÜRK

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen 13 Nisan'da Bandırma 6'ncı Ana Jet Üssü Komutanlığı'nda tören mangası tarafından karşılanmasına ilişkin soruşturmada Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın talimatıyla "Tümgenaral" seviyesindeki Teftiş Kurulu Başkanı'nın bizzat incelemeyi yürüttüğü öğrenildi. Bakanlık Teftiş Kurulu Başkanı'nın dün 6'ncı Ana Jet Üssü Komutanlığı'na giderek soruşturmaya başladığı belirtildi. Karar'ın Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, konunun hassasiyetle üzerinde durulduğu ve önemi nedeniyle sivilleşmeden önce "Tümgeneral" rütbesinde Teftiş Kurulu Başkanı'nın görevlendirildiği belirtildi. Bakanlık yetkilileri yapılacak inceleme sonunda hazırlanacak rapora göre, konunun soruşturmaya dönüşebileceği de kaydedildi.

TSK incelemesiyle ilgili 23 Nisan resepsiyonunda gazetecilerin sorularına yanıt veren Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal "İncelemeyi tamamladım, raporumu sundum. İki kelimeyle söyleyeyim, kasıt yok, kusur var" demişti. Ancak Bakan Işık, Orgeneral Ünal'ın açıklamaları için 'Kendi iç incelemesidir' ifadesini kullandı. Işık, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın incelemesine "Bağlayıcı değil; ama asıl nihai karar, Bakanlığımızın Teftiş Kurulu'nun. O gelecek rapora göre, biz de işlem yapacağız. Hava Kuvvetleri'nin kendi iç incelemesi açısından o değerlendirme belki makul olabilir; ama asıl bağlayıcı incelemeyi Bakanlık Teftiş Kurulu yapacak. Başkanımızın getireceği rapora göre, biz de değerlendirmemizi yapacağız. Şu anda verdiğim emir, inceleme ve gerektiğinde soruşturma emridir" diye konuştu.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber