İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Rüşvetçi hakim FETÖ'yü suçladı

FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan ve daha sonra serbest bırakılan işadamı F.İ.'den rüşvet aldığı ve tekrar almak için zorladığı iddiasıyla suçüstü yakalanarak gözaltına alınan ve önceki gece tutuklanan 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı H.A. kendisine 'kumpas' kurulduğunu iddia etti. Mal varlığındaki cipini 'boyalı' diyerek savunan H.A. bazı sorulara yanıt vermedi.

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 25 Nisan 2017 09:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Musa Kesler / Milliyet

Soruşturma dosyasına göre 3. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı H.A. Sulh Ceza Hakimi olduğu dönemde tutukladığı işadamı F.İ.'yi serbest bırakmak için rüşvet aldı. Ardından 50 bin dolar daha vermesi için avukat S.B. aracılığıyla baskı yaptı. F.İ. de durumu HSYK'ya bildirdi. HSYK'nın da Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nı bilgilendirmesi sonucu yapılan operasyonda 50 bin dolar rüşveti F.İ.'den almak için S.B.'nin ofisine gelen H.A. suçüstü yakalandı. H.A. avukatı ile birlikte tutuklandı.

'FETÖ KUMPAS KURDU'

H.A. ifadesinde "Bu dosya çok kapsamlı incelendiğinde kripto FETÖ bağlantılı, planlı, cumhuriyet başsavcılığı ve devletin yetkilerini kötüye kullanarak hakkımda algı operasyonu ile bir kumpas operasyonu olduğu görülür. Bu operasyon dikkatle irdelendiğinde kripto FETÖ zincirinin ortaya çıkması kuvvetle muhtemeldir" dedi.

Mahkeme Başkanı H.A.'nın yapılan mal varlığı incelemesinde 2 milyon lira değerinde bir villası ile Q7 marka lüks bir cipinin de olduğu belirlendi. H.A. villa için "800 bin liraya aldım, 950 bin lira verene satarım" diyerek kendisini savundu. H.A., lüks cipi için de "Sanki sıfır almışım gibi algı operasyonu yapmışlar, 4 tarafı boyalı, iki parça değişimi olan bir araç" ifadelerini kullandı.

'STRATEJİ OLSUN DİYE'

Soruşturma dosyasındaki ses kayıtlardan birinde H.A. "Bu dava 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne açılacak. İtirazlar 3. Ağır Ceza Mahkemesi olarak bana gelecek, ben çözerim" ifadelerini kullanıyor. H.A. davaların daha sonra Çağlayan'daki Bölge Adliye Mahkemeleri'ne de gideceğini söyleyerek "Orada da arkadaşlarım var. Samimi olduğum bir arkadaşıma düşer" diye devam ediyor. H.A. bu konuşmalarını ise ifadesinde şu şekilde açıklıyor: "Şahsın (F.İ.) bana beslediği intikam duygusu rahatsız ettiği için stratejik davranmam, tehlikeyi bertaraf etmem gerekiyordu. O cümleleri hedef şaşırtmak için kullandım." Hakime rüşvet için aracılık ettiği için tutuklanan avukat S.B.'nin de aynı zamanda H.A.'nın başkanı olduğu mahkemede yargılandığı ortaya çıktı. H.A. "Davası olduğunu bilmiyordum" diye açıklamaya çalıştı.

'50 bin doları takdim ediyorum'

İşte suçüstü yapılmadan hemen önceki konuşma:

F.İ.: 50 bin doları takdim ediyorum, 15 gün içinde geri kalanını da ben alacağım.

Hakim: Eyvallah.

F.İ.: Ve şu işi artık bir tam gaz şey yapalım,

Hakim: İnşallah.. Elimden geleni yapacağım, şu belgeleri istiyorum dediğimde, siz S.. Hanım'a bırakın. Burada çalışıyorum zaten.

F.İ.: Tamam.

Hakim: Buranın anahtarı var.

F.İ.: Öyle mi...

Hakim: Evet.

'Zampara değilim'

F.İ.: Zarfı şöyle vereyim.

Hakim: Yanlış anlamayın bende zamparalık yoktur, böyle karı kız atacak halimiz yok.

F.İ.: Şunu alıyorum başkanım.

Hakim: Dur ben size onun ee..

F.İ.: Şeyse kalsın, sonra alırım..

Hakim: Benim yazılarım var ya o yüzden.

F.İ.: Tamam, acele etmiyorum, cumartesi alırız.

Avukat: Özel durumda başkanım bana 'abla' diye hitap eder sağolsun.

F.İ.: Başkanım hiç gerek yok cumartesi günü rahat rahat..

Hakim: Bir dakika bulacağım.

F.İ.: Başkanım bu imza işi kalkar mı?

Hakim: Zorlayacağız..

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber