MEB, 'öğretmenlik alan sınavı'nı anketle belirliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Şubat 2007 14:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

MEB'DEN BİR YENİLİK DAHA: ÖĞRETMENLİK SINAVI ANKETLE BELİRLENİYOR

- BAKANLIK, ÖĞRETMEN ATAMALARINDA ALAN SINAVI UYGULAMASINI GETİRDİ

Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmen atamalarına ilişkin getirilen alan sınavının uygulanması için anket düzenliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ankete, öğretmenler başta olmak üzere bütün sosyal taraflar katılabiliyor. Cep telefonlarının kullanımı konusunda öğrenci, öğretmen, aile ve diğer sosyal tarafların katılımıyla anketler düzenleyen MEB, benzer bir uygulamayı da öğretmen atamaları için gerçekleştiriyor.

MEB Personel Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen anket için bakanlığın internet sitesinde çalışma başlatıldı. Daha önce çıkarılan yönetmelik doğrultusunda öğretmen atamalarına ikili sınav sistemi getirilmesinin ardından uygulanacak modeli belirlemek amacıyla oluşturulan ankete, bütün sosyal taraflar katılabiliyor.

Ankete, ilk defa öğretmen olarak atanacaklar, halen öğretmen olarak çalışanlar, üniversite öğretim görevlileri, okul yöneticileri, diğer eğitim yöneticileri, denetim elemanları, veliler, sivil toplum örgütleri ve diğer sosyal taraflar da katılıp görüş bildirebiliyorlar. İnternet ortamındaki ankete katılanlar meslek durumlarını gösteren butonu işaretledikten sonra bulundukları ili de işaretlemeleri gerekiyor.

Katılımcılardan daha sonra MEB bağlı resmi eğitim kurumlarınam ilk defa yapılacak öğretmen atamaları Kamu Personel Seçme Sınavı sonucu alınacak puanın yüzde 50'si ile bakanlık tarafından alanlar bazında yapılacak seçme sınavı sonucu alınacak puanın yüzde 50'si ile bakanlık tarafından alanlar bazında yapılacak seçme sınavı sonucu alınacak puanın yüzde 50'si esas alınarak puan üstünlüğüne göre yapılmalı bölümünden kendilerince uygun gördüklerini işaretlemeleri isteniyor. Katılımcılar 5 ayrı başlıktan uygun gördüklerini işaretleyebilecekler. Buna göre 'Tamamen Katılıyorum', 'Katılıyorum', 'Kararsızım', 'Katılmıyorum', 'Hiç Katılmıyorum' bölümlerinden birini işaretlemeleri gerekiyor.

Anket sonuçları daha sonra yapılacak değerlendirmenin ardından kamuoyuna duyurulacak. Yeni göreve başlayacak öğretmen adaylarını çok yakından ilgilendiren anket, her kesimden büyük ilgi görüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber