Hürriyet'ten ByLock davalarını sulandırma çabası

FETÖ'nün en kritik haberleşme uygulaması olduğu tespit edilen ve iddianameler için delil kaynağı olan ByLock'a ilişkin incelemeler sürerken, Hürriyet gazetesinin yer verdiği karikatür dikkatleri çekti. FETÖ elebaşı Gülen'in ByLock'u sulandırmak için salağa yattığı görüntülerin hemen ardından Hürriyet'in yayınladığı karikatürün aynı amaca hizmet ettiği anlaşılıyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 25 Nisan 2017 21:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Hürriyet'ten ByLock davalarını sulandırma çabası

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) mücadelenin en önemli delili sayılan Bylock için 15 Temmuz'un ardından hız kazanan inceleme çalışmaları titizlikle sürdürülüyor. Elde edilen bilgiler, FETÖ'nün 15 Temmuz öncesi yapılanmasına dair çarpıcı gerçekleri ve bağlantıları gün yüzüne çıkarıyor.

Gözlerin ByLock'a çevrildiği bu dönemde FETÖ mensuplarının ve çeşitli medya kuruluşlarının sürece gölge düşürmeye kalkıştığı net bir şekilde görülüyor. FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in son açıklamasında ilk defa 'ByLock' ismini duyuyormuş gibi numara yapması başta olmak üzere, FETÖ mensupları yoğun bir şekilde karalama kampanyası yürütüyor.

Hürriyet'ten ByLock çıkarması

Aydın Doğan'ın yayın organı Hürriyet gazetesi ise Bylock sürecini sulandırmak için yoğun çaba sarf ediyor.

Geçtiğimiz aylarda attığı 'İşte herkesin aradığı ByLock' manşeti ile FETÖ davalarının en büyük delili olan ByLock uygulamasının delillerini karartmaya çalışan Hürriyet, bugün de skandal bir karikatür yayınlandı.

Söz konusu karikatürde bir ilkokul öğrencisi 'Öğretmenim bakar mısınız? Kerem'in cebinde ByLock uygulaması var' ifadelerini kullanıyor.

Sütçüden ByLock yalanı

FETÖ mensuplarının ByLock'a karşı verdiği savunmalar da süreci sulandırmaya yönelik. Elazığ'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturmasında yargılanan sanığa 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Mahkemenin 'Bylock ve Tango' kullandığın tespit edilmiş sorusuna zanlı mahkemede, "Süt satıcısı olduğum için kullanmış olabilirim" diye cevap vermesi dikkati çekti.

3 milyon mesaj çözüldü

ByLock'tan 18 milyon kadar mesajlaşma yapılmış. Bu mesajların 3 milyon kadarının içeriği çözüldü. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Bürosu (KOM) gerekli analizi yaptıktan sonra mesajları tasnifleyerek savcılara gönderecek. 18 milyon yazışma içerisinde kandil mesajları, dua istekleri gibi günlük konuşmaların yanı sıra kritik örgüt içi yazışmalar da var. Örneğin HSYK üyelerinin isimleri ByLock üzerinden yapılan yazışmalarda tartışılmış.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber