26 Nisan 2017'den önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2017 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
26 Nisan 2017'den önemli gündem başlıkları

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Somali Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu'yu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmi törenle karşılayacak.

- İki cumhurbaşkanı, baş başa ve heyetler arası görüşmenin ardından bazı anlaşmaların imza törenine katılacak ve ortak basın toplantısı düzenleyecek.

- Erdoğan, Fermacu onuruna resmi akşam yemeği verecek.

(Ankara/16.30/16.45/18.30/19.00)

1- TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Somali Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Muhammed ile görüşecek.

(TBMM/11.00)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin MYK toplantısına başkanlık edecek.

(Ankara/12.00)

3- Milli Eğitim Bakanlığınca, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında ikinci dönem merkezi ortak sınavlarının birinci gün oturumları gerçekleştirilecek.

(09.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bakanlık'ta, Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve bağlı sendikaların genel başkanlarıyla "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Anlaşma Protokolü" toplantısına katılacak.

(Ankara/11.00)

2- Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Savunma ve Havacılık Sanayi İhracatçıları Birliği Genel Kuruluna iştirak edecek.

(Ankara/11.30)

EKONOMİ

1- Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, İstanbul Sanayi Odası (İSO) nisan ayı Meclis toplantısında "Referandum sonrası Türkiye'nin yeni vizyonunun ekonomi ve sanayi açısından önemi" konulu konuşma yapacak.

(İstanbul/15.00)

2- Maliye Bakanı Naci Ağbal, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Türkiye Bankalar Birliğince (TBB) düzenlenen "Türk Bankacılık Sektöründe Suç Gelirlerinin Aklanması ve Terörün Finansmanı İle Mücadele Çalıştayı"nda konuşacak.

(İstanbul/10.00)

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Valiliği ziyaret edecek ve Karayolları Bölge Müdürleri Toplantısı'na başkanlık yapacak.

(Bursa/15.00/15.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Özbek mevkidaşı Abdulaziz Kamilov ile baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev tarafından kabul edilecek.

(Taşkent)

2- Musul kent merkezinin batı yakasının terör örgütü DEAŞ'tan geri alınması operasyonu takip ediliyor.

(Musul)

3- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

4- Suriye iç savaşındaki gelişmeler takip ediliyor.

(Şam)

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Bosna Hersek'te Çocuk Şenliğine katılacak ve Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyinin Boşnak üyesi Bakir İzetbegovic ile görüşecek.

(Zenica/Saraybosna)

GÜNCEL

1- Kamu Başdenetçisi (Ombudsman) Şeref Malkoç, YGS, LYS ve KPSS sınavlarında başvuru tarihlerini kaçırarak mağdur olan bazı öğrencileri kabul ederek basın toplantısı düzenleyecek.

(Ankara/13.00)

SPOR

1- Futbolda Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Medipol Başakşehir ile Fenerbahçe karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/20.45)

2- Basketbol THY Avrupa Ligi play-off serisinde Anadolu Efes, Yunanistan'ın Olympiakos takımını, Darüşşafaka Doğuş ise İspanya'nın Real Madrid takımını konuk edecek.

(İstanbul/19.30/21.15)

3- Voleybol Efeler Ligi play-off final serisinin ilk maçında Halkbank iel Arkas Spor, TVF Başkent Salonu'nda karşılaşacak.

(Ankara/18.00)

4- Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi play-off çeyrek final serisi üçüncü ve son maçında Bellona AGÜ ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek.

(Kayseri/18.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber