İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Dink'in katledilişini kayıt altına almışlar

Dink cinayetinde görüntülerin peşine düşen savcılık, görüntülerin istihbarat görevlileri Yavuz Karakaya ve Bekir Yokuş tarafından istihbarat fiziki takip kameralarıyla çekildiğini tespit eti

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 26 Nisan 2017 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dink'in katledilişini kayıt altına almışlar

Hilal YILDIRIM

Hrant Dink cinayetine ilişkin jandarma ayağına yönelik hazırlanan iddianamede İstanbul Jandarma İstihbarat görevlileri Yavuz Karakaya ve Bekir Yokuş tarafından, cinayet anının istihbarat fiziki takip kameralarıyla çekildiği ortaya çıktı.

TAKİP VİDEOSUNU İZLETMİŞLER

Dink cinayetine ilişkin hazırlanan 3. iddianamede Samast'ın cinayetin ardından tetikçi Samsun'da yakalanmasından sonra Samsun Emniyet Müdürlüğü'nde Samast'ın yanında polis ve jandarmalarla birlikte Türk bayraklı görüntüler yayımlanmıştı. Medyada 44 saniyelik olan görüntülerin tamamına savcılık ulaştı. Şüpheli Murat Bayrak tarafından, Samast'a bu görüntüler izletildi. Bunun üzerine Samast'ın yeniden ifadesi alındı ve o telefondan kendisine ne izlettirildiği soruldu. Samast, bunun, cinayetten hemen önce azmettirici Yasin Hayal ile konuştuğu ankesörlü telefonun önünde sigara içip beklerken çekilen görüntüler olduğunu, kendisini takip eden şahısların çektiğini ifade etti. Görüntülerin peşine düşen savcılık, görüntülerin İstanbul Jandarma İstihbarat görevlileri şüpheli Yavuz Karakaya ve Bekir Yokuş tarafından istihbarat fiziki takip kameralarıyla çekildiğini tespit eti.

GÖRÜNTÜLER GÜLEN'İN ARŞİVİNDE

İddianamede; "Söz konusu istihbaratçıların, Ogün Samast'ı, bulunduğu yere göre caddenin karşısından yatay ve yüzüne yakın çekim yapacak şekilde kameraya aldıkları belirlenmiştir" ifadesi kullanıldı. Savcılığa göre, bu görüntüler 'Gülen örgütünün arşivinde bulunduğu tahmin edildiği' ifadesin yer aldı.

JANDARMA İLE SAMAST TOPLANTISI

jandarma görevlileri ile Samast'ın 15 Kasım 2006 tarihinde gece saat:00:04'de Karadeniz Teknik Üniversitesi çevresinde buluşma gerçekleştirdikleri tespit edildi. HTS kayıtları ile tespit edilmiştir. İddianamede, Trabzon İl Jandarma Komutanlığında görevli Ahmet Faruk Aydoğdu'nun kullanımındaki telefon numarasının Ogün Samast'ın telefonunda 'Komutan' olarak kayıtlı olduğu ifade edildi.

YASİN YAPAMAZ BİZ O İŞİ HALLETTİK

İddianamede, Dink'in Bakırköy'deki iş yerinin çevresinde bir kısım Trabzon İl Jandarma Komutanlığı görevlileri ve beraberlerindeki haber elemanlarınca 9 Ağustos 2006 tarihinde yapılan keşif sonrasında; Okan Şimşek, Veysel Şahin, bir süre sonra Coşkun İğci'ye "Hayal bu işi yapamaz, gözetimimiz altında, biz o işi hallettik" diyerek, planlanan cinayeti ile ilgili istihbari çalışmalardan İğci'yi çıkardıkları anlatıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber