Akif'in torunu dedesinin sesinin peşinde

İstiklal şairi Mehmet Akif Ersoy'ın torunu Selma Aragon, dedesinin Almanya'daki Hintli Müslümanlara verdiği vaazların ses kayıtlarına ulaşmak için harekete geçti. Argon "Müraacat ettiğimiz Berlin Konsolosluğu, kayıtlara ulaşılmadığını belirtti. Çok iyi Osmanlıca ve Arapça bilen birilerine ihtiyaç olduğu söylendi" dedi

Haber Giriş : 26 Nisan 2017 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Akif'in torunu dedesinin sesinin peşinde

Mehmet Akif Ersoy'un, Almanya'da yaşarken Hintli Müslümanlara verdiği vaazların ses kayıtları ortaya çıktı. Plaklara ulaşmak için harekete geçen Akif'in torunu Selma Argon "Dedem, veterinerlik eğitimi için gittiği Almanya'nın Berlin şehrinde 1915 yılında Hintli Müslümanlara verdiği vaazların kayıtlarının bulunduğunu öğrendim. Dedem, Hintli Müslümanlara, halifelerine karşı savaştıklarını anlatmış.

Kulağımıza geldi ve müracaat ettik, bu vaazlara ait plakların nerede olduğunu öğrenelim dedik" diye konuştu. Girişimleri doğrultusunda, 5 ay önce Türkiye'nin Berlin Konsolosluğu'ndan arandığını ve bu kayıtlara ulaşılamadığının söylendiğini aktaran Argon şunları kaydetti: "Çok iyi Osmanlıca ve Arapça bilen birilerine ihtiyaç olduğu söylendi. Koca Almanya'da arşivlere girebilecek iyi Almanca ve Osmanlıca bilen birileri yok mu? Fakat bu ses kayıtlarına ulaşılacağına dair bazı kaynaklardan haber alıyoruz. Böyle bir şey olursa ben torunu olarak çok mutlu olurum."

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber