57. Alay'a vefa yürüyüşü

Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yılında, binlerce genç, "57. Alay'a Vefa Yürüyüşü"ne katıldı. "Onbeşlileri" temsilen yürüyüşte yer aldıklarını söyleyen gençler, el ve kollarına ay yıldız formunda kına yaktı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Nisan 2017 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
57. Alay'a vefa yürüyüşü

Çanakkale Zaferi'nin 102'nci yılı etkinlikleri kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "57. Alay Vefa Yürüyüşü" yapıldı. Tarihi Gelibolu Yarımadası Kocadere Köyü Kamp Alanı'nda, şafak vakti şehitlere saygı için top atışı yapıldı. Top atışıyla uyanan gençler, açık alandaki çeşmelerde abdest aldı. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve binlerce genç, yürüyüş öncesi birlikte sabah namazı kıldı. Gençlere çorba da ikram edildi. Yürüyüşe katılan gençlerin el ve kollarına ay yıldız formunda kına yaktıkları gözlendi.

BU TOPRAĞIN BİR FERDİYİM

Etkinlik için Tokat'tan gelen Fatih Tanrıverdi, Çanakkale'de atalarını anma ve şehitlikleri ziyaret etme fırsatı bulduğunu söyledi. Yürüyüşte "Onbeşlileri" temsilen yer aldıklarını aktaran Tanrıverdi, "Bu duyguyu bize yaşatanlara çok teşekkür ediyoruz" dedi. Organizasyona Denizli'den katılan Hint asıllı Mohan Said de, "Kampta şehit aileleri konuştu. Gözyaşlarıma hakim olamadım. Bana, 'Yürüyüşe niye katılıyorsun?" diye sordular. Ben de onlara Osmanlı tarihinin bizim tarihimiz olduğunu söyledim. Bir Müslüman olarak da tarihimizi bilmem lazım. Ben kendimi bu toprağın bir ferdi olarak hissediyorum" diye konuştu.

102 yıllık kanlı mendil buluşması

Çanakkale savaşlarında Yeni Zelanda'dan gelen George Thomas Uren'in savaş meydanında düşürdüğü mendil, 102 yıl sonra dostluk köprüsü kurdu. Uren'in savaş meydanında düşürdüğü mendil, savaşta şehit düşen Çanakkaleli askerin ailesine ulaştı. Askerlerin torunlarını yıllar sonra 'kanlı mendil' bir araya getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber