Akraba A.Ş.

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 01 Mart 2007 07:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üç seçim döneminden beri AKP ve selefi partilerden başkanların elinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde çalışanların bir bölümü de 'haliyle' AKP'li bakan veya yöneticilerinin akrabalarından oluşuverdi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, akraba şirketine döndü.

Bünyesindeki işgücünün önemli bir kısmının son zamanlarda AKP'li bakan ve milletvekili çocukları, yeğenleri ve yakınlarından oluşması sayesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi adeta akraba şirketine dönüştü. AKP'li milletvekilleri ya da parti kurmaylarının bu yakınları Başbakan Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığından bu yana belediye ve şirketlerinde çeşitli dönemlerde işe alınırken, bu isimlere her gün yeni bir isim daha ekleniyor.

Akraba A.Ş.'nin tanıdık isimlerinin kimi 5 , kimi 1, kimi 3, kimi de uzun yıllardır belediye ve belediyeye ait şirketlerde çalışıyor. TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın ağabeyi Ümit Arınç, Emine Erdoğan'ın yeğeninin eşi Göksel Gümüşdağ, Başbakan Erdoğan'ın yanından ayırmadığı, koruma olarak görev yapan yeğeni Ali Erdoğan'ın kardeşi Ömer Erdoğan bu isimlerden birkaçı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve belediyeye bağlı şirketlerde görev yapanlardan bazıları, kamuoyunun yakından tanıdığı isimlerin yakınları.

İstihdam pastasından nasiplenen isimler

Prof. Dr. Ümit Doğay Arınç: TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın ağabeyi. 1995-1999 yılları arasında İGDAŞ'ta Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmasının ardından şimdi İGDAŞ'a bağlı Uluslararası Gaz Eğitim Teknoloji ve Araştırma Merkezi (UGATEM)'in Yönetim Kurulu Üyesi ve Murahhas Üyesi.

Ravza Kavakçı Kan: Merve Kavakçı'nın kız kardeşi. Belediyenin Avrupa Birliği İlişkileri Şube Müdürlüğü'nde teknik eleman olarak görev yapıyor. 1999 yılında, Fazilet Partisi'nden Meclis'e türbanıyla girmeye kalkışan ancak dönemin Başbakanı merhum Ecevit'in sert tepkisiyle karşılaşan Merve Kavakçı'nın kız kardeşi.

Burcu Topbaş: Kadir Topbaş'ın yeğeni. Turan Topbaş'ın eşi. Büyükşehir Belediyesi'nde iletişim danışmanı olarak görev yapıyor. Burcu Topbaş, Cumhuriyet Bayramı'na, Sidney'deki kutlamaları uyarlama projesi için, eşiyle birlikte kutlamaları yerinde izlemek üzere Sidney'e gönderilmesiyle kamuoyunun gündemine de gelmişti.

Nezahat Şahin: AKP Hükümeti'nin ilk Tarım Bakanı Sami Güçlü'nün kızı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstimlak Müdürlüğü'nde mimar olarak çalışıyor.

İsmail Erdem: AKP İstanbul Milletvekili Ekrem Erdem'in amcasının oğlu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyesi.

Ayşe Pakdil Kahveci: TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil'in kız kardeşi. Büyükşehir Belediyesi'nin Basın Danışmanlığı'na bağlı olarak Kadir Topbaş'ın konuşma metnini hazırlayan ekipte çalışıyor.

Mümin Kahveci: Ayşe Pakdil'in eşi TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil'in de damadı. Ulaşım A.Ş'de, Genel Müdür Yardımcısı.

Halil İbrahim Ürün: AKP Konya Milletvekili Halil Ürün'ün yeğeni. İSKİ Tahsilat Takip Müdürü.

Kadir Önder Kar: AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin'in damadı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden Ulaşım A.Ş.'nin İnsan Kaynakları Müdürü.

Tevfik Göksu: AKP Adıyaman Milletvekili Mahmut Göksu'nun amcasının oğlu. İSKİ Yatırımlar Genel Müdür Yardımcısı.

Ahmet Öcalan: Esenler Belediye Başkanı Mehmet Öcalan'ın oğlu. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Spor A.Ş. Genel Müdürü'nün Özel Kalem Müdürü.

Ahmet Ketenci: Başbakan Erdoğan'ın büyük oğlu Ahmet Burak'ın eşi Sema Ketenci'nin ağabeyi. Belediyenin şirketi Belbim'de teknik müdür.

Musa Karaağaç: AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin'in yeğeni. Belediyede şoför olarak çalışıyor.

Murat Kansu: AKP İstanbul Milletvekili Hüseyin Kansu'nun yeğeni. Belediyenin Deniz Hizmetleri Müdürlüğü'nde görevli. Kansu'nun bir değer yeğeni Cemal Kansu da, Eminönü Belediyesi'nde zabıta.

Göksel Gümüşdağ: Emine Erdoğan'ın ağabeyi Hasan Gülbaran'ın kızı Müge Gülbaran'ın eşi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı. Gümüşdağ, Küçükçekmece ilçesinden de Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi.

Ömer Erdoğan: Başbakan Erdoğan'ın yanından ayırmadığı koruma olarak görev yapan yeğeni Ali Erdoğan'ın kardeşi. Belediyenin fotoğrafhanesinde görevli.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber