4 ay süren MEB yönetici görevlendirme takviminin yaratacağı sorunlar!

Milli Eğitim Bakanlığı yeni atama yöneticiliğiyle sistemi tümden sözlüye çevirirken, takvimi de 4 aya yayarak büyük bir hata yapmakta.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Nisan 2017 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
4 ay süren MEB yönetici görevlendirme takviminin yaratacağı sorunlar!

MEB Yönetici Görevlendirme Takviminin Sorunları

Yeni yayımlanan yönetici görevlendirme yönetmeliğiyle sistem tümüyle sözlüye döndü.

Ama tüm mesai sözlüye harcandığı için açıklanan takvim bile kamu yararına uygun düşmemektedir.

Nasıl mı?

26 Nisan'da başlayıp 4 ay süren Ağustos sonunda biten takvim mi olur? Uzun olmasına uzun da tek sorun o değil ki. Asıl sorun bu takvim süresi boyunca öğretmenlerin il içi/il dışı/Özür/ zorunlu atama süreci de var.

Yöneticilikle ne ilgisi var demeyin. İlgisi çok. Çünkü yönetici öğretmenden oluyor ve süresi dolan yönetici öğretmenliği dönüyor.

Şimdi neler olacak bakalım:

- 9 Haziran'da 4 ya da 8 yılını dolduranların yöneticiliği sona erecek ve o gün öğretmenliğe atanmış olacaklar. Mevcut okullarına ya da boş bir kadroya. Mayıs /Haziran da il içi var, onların isteyeceği yeri yöneticiler dolduracak ya da saçma bir şeyler olacak.

- Hadi bunu kabul etsek bile bu kişiler Ağustos'ta tekrar yönetici olurlarsa maalesef bunlardan boşalan öğretmen kadrosuna il içi, istekliler atanamayacaklar.

- Bu da yetmedi yine şuanki yöneticilerden tekrar yönetici olacaklar boş yere kadro dolduracaklarından il dışı ya da özür isteyenler de bu kadroları göremeyecekler.

- Tekrar yönetici olacakları bir tarafa koyalım. İlk kez yönetici olacaklardan boşalacak kadrolardan da ne il içi ne il dışı ne de özür grubu isteyecekler yararlanamayacaklar.

Bu kadar sorunlu bir sistem olabilir mi?

Çözüm sözlünün kaldırılmasında. MEB, 2009'daki gibi değerlendirme formu ve yazılı sınava dayalı atama yapmalı, sınav ve görevlendirme dahil Haziran'a kadar herşeyi bitirmeli, sonra da öğretmen yer değiştirmelerini yapmalı.

MEB, Yönetmeliğin bir an önce çıkarılıp, herşeyin Haziran'a kadar tamamlanması gerektiği konusunda uyarılmaktadıydı. Ancak Milli Eğitim bakanlığı ne yazık ki bugüne kadar yatmıştır.

Eğer Haziran2a kadar işlemler bitirilmiş olsaydı, 4 ya da 8 yılını dolduran halini bilecekti. Onlardan boşalan kadro açık ilan edilecekti, yeni yönetici olanın kadrosu da boş görünecekti... İl İçi, il dışı ya da Özür de mağdur sayısı daha az olacaktı.

Yeni yönetici kadrosu da yaz boyu oryantasyonunu tamamlayacak ve eğitim öğretime tam kadro başlanacaktı.

Maksut Balmuk

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber