'Odamdan çıkmadım' diyen darbeci, görüntülendi

FETÖ'nün darbe girişimi sırasında odasından çıkmadığını iddia eden eski Kurmay Albay Çiçek'in, Genelkurmay Karargahı dışında yaralı ya da öldüğü değerlendirilen bir vatandaşın yanında bulunduğu sıradaki görüntüleri kamera kayıtlarına yansıdı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Nisan 2017 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Odamdan çıkmadım' diyen darbeci, görüntülendi

Kemal Karadağ

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında odasından çıkmadığını ileri süren eski Kurmay Albay Mustafa Çiçek'in, Genelkurmay Karargahı dışında yaralı ya da öldüğü değerlendirilen bir vatandaşın yanında bulunduğu sıradaki görüntüleri ortaya çıktı.

Güvenlik kameralarından elde edilen fotoğraflar, 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığındaki eylemlere ilişkin 221 sanık hakkında Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen "çatı iddianamesi"nin eklerinde yer aldı.

İfadesinde "Odamdan çıkmadım." şeklinde savunma yapan ve daha sonra karargah içerisinde ve dışında yaralı vatandaşların fotoğraflarını çektiği belirlenen Çiçek'in, yeni görüntüsü eklerdeki fotoğraflar arasında yer aldı.

Buna göre, 16 Temmuz 2016 tarihinde saat 03.16 sıralarında karargah dışına çıkan Çiçek'in, bir süre yerde yatan yaralı ya da öldüğü değerlendirilen bir vatandaşın yanında bulunduğu ve karşı yönde bulunan bazı kişilere el işaretleri yaptığı kamera kayıtlarına yansıdı.

İfadesinde, darbe girişimini telefonla arayan kızından öğrendiğini, daha sonra Genelkurmay Başkanlığına gittiğini belirten Çiçek, merdivenden çıktığında maskeli ve teçhizatlı askerlerin "Odana gir" demesi üzerine odasına girdiğini ve sabaha kadar çıkmadığını iddia etmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber