İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

YÖK'ten lisans tamamlama hakkı verilen bazı bölümler için üst öğrenim kararı

YÖK, lisans tamamlama hakkı verilen 13 bölümün sağlık hizmetleri sınıfında sayılması gerektiğine karar verdi.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 26 Nisan 2017 16:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YÖK'ten lisans tamamlama hakkı verilen bazı bölümler için üst öğrenim kararı

YÖK, Türk Sağlık Sen'in başvurusu üzerine önemli bir karar aldı. YÖK'ten sendikaya verilen cevapta, Maliye Bakanlığının 2014 tarihli görüşü nedeniyle, lisans tamamlama hakkı verilen bölümlerin üst öğrenim sayılıp sayılmaması yönünden değil, hangi bölümlerin sağlık hizmetleri sınıfında sayılıp sayılmayacağına dair görüş verileceği belirtildi.

SAĞLIK HİZMETİ SINIFINDA OLMASI UYGUN GÖRÜLMEYENLER

Bu kapsamda Kurul, İnsan Kaynakları Yönetimi, Fizik, Zoootekni, Gıda Teknolojisi, Biyoteknloji, tarımsal Biyoteknoloji, İş Sağlığı ve Güvenliği bölümlerinin SHS'den sayılmayacağına karar verdi. Bu karar nedeniyle bu bölümlerde lisans eğitimi görmekte olanlar, önlisans bölümlerine göre üst öğrenim sayılmayacağından zam ve tazminatları değişmeyecektir.

UYGUN GÖRÜLENLER

Diğer taraftan, YÖK, Sağlık Yönetimi, acil yardım ve Afet Yönetimi, Sosyal Hizmet, Biyoloji, Beslenme ve Diyetetik, Gerontoloji, Ebelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Ergoterapi, Hemşirelik, Odyoloji, Dil ve Konuşma Terapisi, Perfüzyon gibi bölümler ise Sağlık Hizmetleri Sınıfından sayıldı. Bu bağlamda, bu bölümlerde lisans eğitimi görmekte olanların zam ve tazminatları artacak.

İPTAL KARARI ALINAN 2016 TARİHLİ KARAR

Öte yandan Kurul, 2016 tarihli kararını da iptal etti. Bu kararda; İş Sağlığı ve Güvenliği Önlisans Programı, Büro Yönetimi ve Sekreterlik Önlisans Programı, Yaşlı Bakım Hizmetleri Önlisans Programı, Hastane Yönetimi ve Organizasyonu Önlisans Programı, Tıbbi Mümessilik ve Pazarlama Önlisans Programı, Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Önlisans Programı, Gıda Teknolojisi Önlisans Programı, Sosyal Hizmetler Önlisans Programı, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Önlisans Programı, Çevre Koruma, Önlisans Programı, Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı Önlisans Programı, Sağlık Eğitimi Bölümü, Sağlık Yönetimi Bölümü, Sağlık Kurumları İşletmeciliği (lisans) Bölümü, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü, Dokümantasyon ve Enformasyon Bölümü

İŞTE YÖK KARARI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber