TEOG'da geometri belirleyici olacak

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi ortak sınavlarında ikinci dönemin ilk gün oturumları dün yapıldı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 27 Nisan 2017 10:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TEOG'da geometri belirleyici olacak

Esra ÜLKAR-Gamze KOLCU

1 milyon 185 bin 328 öğrencinin katıldığı TEOG sınavı bugün de devam edecek. Öğrenciler sırasıyla fen bilimleri, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil oturumlarına katılacak. Bahçeşehir Koleji, Fen Bilimleri Eğitim Kurumları, Bilfen Okulları ve Oğuzkaan Okulları uzmanlarının ilk gün yorumları şöyle:

TÜRKÇE

Sorular açık ve anlaşılır. Özellikle anlam soruları okuma, anlama ve yorumlama becerilerini ölçen nitelikte. Dil bilgisi, TEOG-2 kazanımlarını kavramış olmayı gerektiren, ayırt edici bir özelliğe sahip, konuya hakim öğrencilerin çözebileceği, cevabı net olan sorular. Yazım kurallarından 'de/da' bağlacı ve noktalama işaretleriyle ilgili sorular, Türkçe dersinin sarmal yapısı içinde önceki senelerde de öğrenilmiş bilgileri içeriyor. Hatalı soru yok. Kazanım dışı soru bulunmuyor, kısa, anlaşılır ve netler. İşlem becerisi isteyen sorular ağırlıklı. İlk TEOG'da olduğu gibi seçeneklerde çeldiriciye yer verilmedi. Öğrencilerden koordinat düzleminde dönmeyle ilgili bir soruya takıldıklarını belirtenler oldu. Beklenildiği gibi geometri becerisi yoğun olarak sorgulandı. Soruların yarıya yakını temel kazanım düzeyinde rahatlıkla yapılabilir nitelikte. Bu nedenle çalışma alışkanlığı iyi olmayanlar için zor bir sınav olduğu söylenebilir. Özellikle geometri soruları görsel zenginlikte, hem dikkatli okumayı hem de çizim yapmayı gerektirdi. Dolayısıyla geometri belirleyici olacak.

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ

Bilgiyi ölçen, öğrencilerin muhakeme güçlerini de kullanmalarını gerektiren, görsel okuma sorularına da yer verilen sınav, kazanımlara uygun. Açık, anlaşılır ve ifadeleri net olan sorular var. 'Hac, umre, taassup ve yardımlaşma kurumları' gibi konulara ait sorular bilgiye hakim olmayı gerektirirken, 'Hz. Muhammed'in hayatından örnekler' konusunda yorumlama becerisi daha ön plana çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber