İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Karadeniz'de Rus savaş gemisi, yük gemisi ile çarpıştı

Kıyı Emniyeti kazanın ardından açıklama yaparak, Rus gemisinde bulunan tüm personelin tahliye edildiğini kaydetti

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 27 Nisan 2017 15:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Karadeniz'de Rus savaş gemisi, yük gemisi ile çarpıştı

Karadeniz'de Kilyos açıklarında bir gemi kazası yaşandı. Kazaya karışan gemilerden birinin Rus savaş gemisi diğerinin ise yük gemisi olduğu belirtildi.

Kaza Kilyos açıklarında gerçekleşti. Kazaya karışan yük gemisinin Togo bandıralı Aşot-7 isimli gemi olduğu ve canlı hayvan taşıdığı belirtilirken, diğer geminin Rusya'nın Karadeniz filosundaki Liman isimli istihbarat gemisi olduğu belirtildi. Bir sahil güvenlik yetkilisinin verdiği bilgiye göre, Rusya'ya ait gemiden 78 kişi tahliye edildi.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Liman isimli geminin mürettebatından ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi. Açıklamada geminin sancak tarafında bir delik oluştuğu ifade edildi.

Reuters, Rus istihbarat gemisinin çarpışmanın ardından battığını bildirdi.

KIYI EMNİYETİ: TÜM PERSONEL TAHLİYE EDİLDİ

Kıyı Emniyeti kazanın ardından bir açıklama yaparak, Rus gemisinde bulunan tüm personelin tahliye edildiğini doğruladı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde:

"27.04.2017 tarihinde TOGO bayraklı YOUZARSIF H adlı geminin LİMAN isimli, Rus bayraklı istihbarat gemisine çarptığı bilgisi alınmıştır.

Derhal, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri tarafından seyir, can, mal ve çevre emniyetini teminen, Kurtarma 3 römorkörümüz ile KIYEM 3, KIYI EMNİYETİ 8 ve KIYI EMNİYETİ 6 hızlı tahlisiye botlarımız olay mahalline sevk edilmiştir.

LİMAN isimli Rus istihbarat gemisinde bulunan 78 personelden 37'si KIYI EMNİYETİ 8, 26'sı KIYEM 3 ve 15'i YOUZARSIF H gemisi tarafından alınmış olup, tüm personel tahliye edilmiştir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber