Adıyaman'da 130 kişilik geçici işe 871 başvuru

ADIYAMAN'ın geçen ay 5.5 büyüklüğündeki depremle sarsılan Samsat İlçesi'nde çalıştırılacak 130 kişilik geçici iş için 871 kişi başvuru yaptı. Kaymakamlık bünyesindeki geçici işlerde çalıştırılacak kişiler, kurayla belirlendi.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Nisan 2017 22:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adıyaman'da 130 kişilik geçici işe 871 başvuru

İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından yürütülen Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında, geçen ay 5.5 büyüklüğünde deprem meydana gelen Samsat İlçesi'nde, kaymakamlık bünyesinde 6 ay süreyle çalıştırılmak üzere 130 kişilik kontenjan açıldı. Başvuru sayısı 871 kişiye ulaşınca kaymakamlık bahçesinde noter tarafından kura çekimi yapıldı. Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile iş başvurusunda bulunanların katıldığı törende geçici işte çalışacak 130 kişi kurayla belirlendi. Kurada isimleri çıkanlar sevinirken, çalışamayacağını öğrenenler ise üzülüp evlerine döndü.

Samsat Kaymakamı Yusuf Yıldırım, İŞKUR'un deprem nedeniyle bu yıl Samsat İlçesi'ne daha fazla işçi çalıştırma hakkı vererek, vatandaşların mağduriyetlerinin en aza indirilmesine katkı sunduğunu belirterek, "Büyüklerimiz deprem nedeniyle Samsat ilçemize daha fazla işçi çalıştırma hakkı verilmesini takdir ederek, bizleri sevindirdiler. İl dışına çalışmaya giden vatandaşlarımızdan 130 kişi daha kendi memleketinde çalışarak, ailelerinin yanında kalacaklardır. Bu işçilerimiz kaymakamlığımız bünyesinde çalıştırılacak. Hem depremin yaralarını sarmada yardımcı olacak, hem de istihdam edilmiş olacaklardır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber