FETÖ, 70 bin polisi sınıflandırmış

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), FETÖ'yle mücadele kapsamında yeni verilere ulaştı. MİT'in elde ettiği bu verilerde FETÖ'nün emniyet teşkilatının yaklaşık üçte biri hakkında raporlamalar yaptığı görüldü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Nisan 2017 09:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ, 70 bin polisi sınıflandırmış

Milliyet Gazetesinden Tolga Şardan'ın aktardığı bilgilere göre, 16 Nisan referandumundan önce MİT'e gelen bir bilgi üzerine FETÖ içinde önemli olduğu belirtilen bir kişiyle irtibat kuruldu. Kamuoyuna "emniyet imamı" olduğu ifade edilen kişinin MİT'e teslim ettiği "akıllı kart" olarak bilinen SD kart içinde yapılan incelemede, FETÖ'nün emniyet teşkilatındaki yaklaşık 70 bin polisi kendi parametrelerine göre sınıflandırdığı anlaşıldı.

FETÖ polisleri "kırmızı", "sarı" ve "mavi" olarak renklere göre sınıflandırmış. Tıpkı ByLock'taki gibi yapılan renkli sınıflandırmada "kırmızı" listenin FETÖ'ye yakın isimlerden, "sarı" listenin kırmızılara göre biraz daha dışarıda kalan personeli "mavi" listenin ise bağlantısı olmayanlardan oluştuğu ortaya çıktı. Liste içeriklerinden elde edilen verilerde yaklaşık 9 bin 500 polisin kırmızı, 20 bin polisin sarı, 30 bin polisin ise mavi listede olduğu anlaşıldı. Listedeki bazı polislerin ise "tasnif dışı" tutulduğu belirtiliyor.

Veri tabanına göre, FETÖ'nün tüm personeli A,B,C,D,E,F,G şeklinde harf grubunda dikey 1,2,3,4,5,6 numaralarla yatay biçimde tasnif ettiği belirlendi.

Böylelikle A1, A2, A3 benzeri her harf grubunda kodlamalar oluşturulduğu, bu kodlamaların da renk grupları içinde detaylı tanımlamalar yapılarak FETÖ'ye yakın/uzak isimlerin yer aldığı görüldü.

Kodlama ve değerlendirmelere bakıldığında F grubunun FETÖ'ye en uzak ve tehlikeli olarak tanımlanan isimlerden oluşturulması dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber