Savunma Bakanlığından pilot açığına yeni çözüm

Hava Kuvvetleri'nde ihraçlar nedeniyle pilot sayısının NATO standartlarının altına düştüğü ortaya çıktı. FETÖ kumpasıyla elenen eski pilotların göreve çağrılması yeterli olmayınca MSB yeni bir çalışma başlattı

Haber Giriş : 28 Nisan 2017 07:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Savunma Bakanlığından pilot açığına yeni çözüm

HİLAL ÖZTÜRK

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası F16 pilotlarının neredeyse tamamının örgüt üyesi olduğu tespit edildi. İhraç edilen ve tutuklu yargılananlar nedeniyle pilot sayısı NATO standartlarının altına düştü. Acil ihtiyaç karşılanıyor olsa da Milli Savunma Bakanlığı (MSB) standartları yükseltmek için yeni çalışma başlattı. MSB öncelikle savaş pilotluğu için FETÖ'cülerin raporuyla yetersiz bulunarak kara görevine verilen F16 pilotlarını göreve çağırdı. Bu pilotlar şimdi F16 uçuruyor. Kalan açığın ise sivilden karşılanabileceği belirtiliyor. Bunun için öncelik Hava Kuvvetleri'nden ayrılıp sivilde çalışan TSK pilotlarının olacak. Diğer pilotların F16'lara adapte edilmesinin uzun sürebileceği belirtiliyor. Askeri pilotlar konusunda yaş da önemli bir unsur olarak değerlendiriliyor.

MSB daha önce de pilot açığını acil ihtiyaç seviyesinin altına düşürmemek için önlemler almıştı. Pilotluğu cazip kılmak için uçuş tazminatları gibi bazı artışlarla maaşların desteklenmesi kararı verilmişti. Yine GATA'daki FETÖ'cü doktorların çeşitli bahanelerle ordudan ayırdıkları, sahte sağlık raporlarıyla eledikleri ya da FETÖ mensubu komutanların mobingiyle istifaya zorladıkları pilotlar da geri çağrılmıştı.

Kaynak: Karar Gazetesi

Pilot ihtiyacı için havayolları ve TSK masada Pilot açığı jet hızıyla kapanıyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber