İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

81 ilde 'Huzur Türkiye-5' operasyonu

Türkiye genelinde, EGM ile Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıklarına bağlı 13 bin 348 ekip, 71 bin 705 personelin katılımıyla 6 bin 905 noktada "Huzur Türkiye-5" operasyonu gerçekleştirildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Nisan 2017 22:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
81 ilde 'Huzur Türkiye-5' operasyonu

Türkiye genelinde, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) ile Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıklarına bağlı 13 bin 348 ekip, 71 bin 705 personelin katılımıyla 6 bin 905 noktada "Huzur Türkiye-5" operasyonu yapıldı.

EGM koordinesinde aranan kişi ve araçların yakalanması, suçluların caydırılması, huzur ve güven ortamının devamının sağlanması amacıyla 81 ilde eş zamanlı olarak polis, jandarma ve sahil güvenlik birimlerince geniş çaplı uygulama başlatıldı.

Uygulamaya asayiş, terörle mücadele, çevik kuvvet, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, özel harekat, trafik, uyuşturucuyla mücadele birimleri, deniz ve hava unsurları ile Jandarma Genel ve Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı 13 bin 348 ekipte görevli 71 bin 705 personel katıldı.

Denetimlerde, helikopter ile 374 dedektör polis köpeği de kullanıldı.

- Uygulamalar canlı bağlantılarla anlık takip edildi

Şehir giriş ve çıkışları ile merkezlerinde önceden tespit edilen 6 bin 905 noktada, şüpheli kişi ve araçlar üzerinde arama, kimlik kontrolü ve plaka sorgulaması yapıldı.

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Servet Yılmaz, Sahil Güvenlik Komutanlığı İstihbarat Başkanı Sahil Güvenlik Albay Cemal Rıza Kızıldağlı uygulamaları EGM Koordinasyon Merkezi'nden canlı bağlantılarla anlık takip etti.

Toplantıda Antalya, Afyonkarahisar başta olmak üzere çeşitli illerde oluşturulan uygulama noktalarında görevli personele canlı bağlanarak, son duruma ilişkin bilgi de alındı.

Ayrıca Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantıya, EGM'nin ilgili daire başkanları da katıldı.

Adıyaman'da 'Huzur Türkiye-5' Operasyonu

Adıyaman'da emniyet sorumluluk bölgesindeki "Huzur Türkiye-5" operasyonuna 340 polis katıldı.

İl Emniyet Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kent merkezi ve ilçelerdeki eş zamanlı operasyon kapsamında 16 sabit noktada 2 bin 220 kişinin kimlik sorgulaması yapıldı, 604 araç incelendi, 12 araca cezai işlem uygulandı, sürücülere 15 bin 665 lira ceza kesildi, 4 araç trafikten men edildi.

Bir araçta av tüfeği ve 3 fişek ele geçirildi. Ekipler, 116 iş yerini denetledi, 4 iş yerine cezai işlem uyguladı ve 2 iş yerini kapattı.

Operasyonun kent merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren umuma açık yerlerin denetlenmesi, güven, asayiş ve huzur ortamının devamı, milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması, suç işlenmesinin önlenmesi, yasak maddeleri taşıyan veya bulunduran kişilerin yakalanması amacıyla düzenlendiği kaydedildi.

Bolu'da 'Huzur Türkiye-5' Operasyonu

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığının birlikte gerçekleştirdiği "Huzur Türkiye-5" asayiş uygulaması kapsamında il merkezi ve 8 ilçede bulunan 32 nokta ile 176 umuma açık alanda toplam 500 güvenlik görevlisinin katılımıyla asayiş uygulaması yapılıdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber