Ankara'nın suyunda alarm durumu yok

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 01 Mart 2007 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Ankara'nın içme suyu ihtiyacının alarm verici durumda olmadığını belirterek, "Çamlıdere Barajı'nda 1 yıllık suyumuz mevcut" dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Dünya Bankası'nın Ankara Hilton Otel'de düzenlediği 'Türkiye'de Elektrik Arz Güvenliği' çalıştayına katılan Bakan Güler, girişte gazetecilerin sorularını cevapladı. Başbakanlık Resmi Konutu'nda dün yapılan 'Su Zirvesi' ile ilgili bir soru üzerine Güler, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandıklarını, toplantıya kendisininin yanısıra Devlet Bakanı Beşir Atalay, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu'nun katıldığını hatırlatarak, toplantıda Ankara'nın su ihtiyacını tartıştıklarını söyledi.

Güler, toplantıda kısa vadede en uygun çözümün Kızılırmak suyunun getirilmesi olarak tespit edildiğini, 3 yıllık bir sürede de tünelli Gerede Projesini uygulamayı uygun bulduklarını kaydetti. Güler, Kızılırmak Havzası'ndan borularla Başkentte su getirilmesi projesine start verdiklerini de açıkladı.

Ankara'nın su ihtiyacının alarm verir bir düzeyde olmadığını vurgulayan Güler, "Bazen 'şu kadar suyumuz bu kadar suyumuz kaldı' gibi ifade yanıltıcı oluyor. Şuanda Ankara'nın yeterli suyu var. Ancak biz her ihtimale karşı önümüzdeki aylarda da eğer yağmur yağmazsa bu karşı tedbir alıyoruz. Ayrıcada bu yatırımı zaten yapmamız gereken bir yatırım olarak görüyoruz ve proje start aldı" diye konuştu.

Güler, DSİ'nin Büyükşehir Belediyesi'ne destek olsun diye 23 kuyu açtığını, buna ilaveten de Kızılırmak suyunun geleceğini yineleyerek, Kızılırmak İçmesuyu Projesi'ni Büyükşehir Belediyesi yapacağını ve bir yıl içerisinde bitirileceğini söyledi. Çamlıdere Barajı'nda Ankara için yeterli suyun bulunduğunu ifade eden Güler, "Barajda normal su rezervinin yanısıra 100 milyon metreküplük bir kısım daha var. Her ikisini birlikte kullandığınızda orada 1 yıllık suyumuz mevcut" diye konuştu. Güler, projenin yapımında zaman kazanılması için yatırım ile projelendirmenin paralel yürütüleceğini, projede Büyükşehir Belediyesi'nin de kendi ekipmanlarının da çalışacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber