Kamu binalarından 13 ton akaryakıt çaldılar

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Mart 2007 17:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dolandırıcılar, her gün yeni taktiklerle vatandaşları ve kurumları mağdur etmeye devam ediyor. Avrupa Birliği (AB) projeleri kapsamında geldiklerini ve Iğdır'daki kamu binalarının yakıt depoları ile kalorifer kazanlarının kontrol ve bakımını yapacaklarını söyleyerek 13 ton akaryakıt çalan hırsızlık şebekesi çökertildi.

Alınan bilgiye göre, A.R.K. isimli şahıs, Iğdır İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne giderek bakanlıktan geldiğini ve AB projesi çerçevesinde görevlendirildiğini, kamu binalarının kalorifer, yakıt, depo ve borularını kontrol edeceğini ve bu işlemler karşılığında hiçbir ücret almayacağını, ücretlerinin Avrupa Birliği Projesi kapsamında ödeneceğini söyledi. Daha sonra başka il müdürlüklerinden aldıkları teşekkür yazılarını gösteren şahıs, daha sonra diğer şebeke üyeleri ve ekipmanları ile gelerek kamu binalarının yakıt depoları ile kalorifer kazanlarını kontrol etmeye başladı.

Bir süre sonra şahısların kontrol yaptıkları kamu binalarının yakıt depolarındaki akaryakıtın azaldığı fark edildi. İhbar üzerine harekete geçen polis, şebeke üyelerini İl Özel İdare Plan Proje, Yardım ve İnşaat Müdürlüğü'nün yakıt deposundaki akaryakıtı beraberlerinde getirdikleri tankere nakletmeye çalışırken suçüstü yakaladı. 10 kişiden oluşan şebekeden H.K isimli şüpheli ise firar etti. Şüpheli şahıslarla beraber 2 araca el konuldu.

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan tahkikatta A.Ö, M.K, F.E, A.R.K, İ.T, S.T, S.A, A.I, N.E ve H.K'den oluşan şebekenin bu yolla Iğdır Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Tarım Hizmetleri Müdürlüğü, İl Özel İdare Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Plan Proje, Yardım ve İnşaat Müdürlüğü, DSİ, Geçlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Telekom Müdürlüğü'nden 13 ton akaryakıtı çaldıkları, ayrıca şebekenin daha önce Rize'nin Ardeşen ilçesinde de aynı suçtan yakalandıkları ve çıkarıldıkları mahkemece serbest bırakıldıkları öğrenildi.

Şüpheli 9 dokuz kişi daha sonra çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Iğdır Kapalı Cezaevi'ne konuldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber