İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Şırnak'ta 2 bin 900 rakımda terör operasyonu

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesinin 2 bin 900 rakımlı İncebel ve Kato dağlarında PKK'lı teröristlere yönelik "Şehit Binbaşı Ahmet Karaman-2" operasyonunda, teröristlerce kullanıldığı tespit edilen 7 mağaradan 4'ünde arama yapıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Nisan 2017 11:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Şırnak'ta 2 bin 900 rakımda terör operasyonu

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmede, İncebel Dağları-Kato bölgesinde 19 Nisan 2017'de başlayan operasyonunun zor arazi ve hava şartlarında 11 gündür aralıksız devam ettiği bildirildi.

Bilgilendirmede operasyon bölgesinde şimdiye kadar bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı tespit edilen 7 mağaradan 4'ünün arandığı, çok büyük ve odalı mağaralardan bol miktarda silah, mühimmat ve yaşam malzemesi ele geçirildiği ve mağaraların aranmasına emniyetli şekilde devam edildiği belirtildi.

Mağaraların aranmasında iki kez teröristlerle temas sağlandığı ve bir uzman çavuş ile bir güvenlik korucusunun yaralandığı ifade edilen bilgilendirmede, mağaraların bir kısmında hala teröristlerin bulunduğunun değerlendirildiği aktarıldı.

Bilgilendirmede ayrıca mağaraların içine erişilmesini ve kullanılmaz hale getirilmesini sağlamak için bölgeye iş makinelerinin sevk edilerek, çalışma yapması planlandığı kaydedildi.

Kadir Karakuş

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber