Ücretsiz Web 2.0 geliştirme aracı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 01 Mart 2007 20:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Software AG, Crossvision Application Designer çözümünün ücretsiz versiyonunu piyasaya sunduğunu duyurdu. Crossvision Application Designer, ileri düzey bir Web 2.0 uygulama tasarımı ve çalıştırma ortamı.

Ücretsiz versiyon, ticari olmayan kullanımlar için online olarak sunuluyor ve ticari versiyonla aynı işlevselliğe sahip bulunuyor.

Crossvision Application Designer, Servis Odaklı Mimari içinde kullanılmak üzere birleşik uygulamalar geliştirmek isteyen işletmelere yönelik bir ürün. Bu ücretsiz topluluk versiyonu, özellikle eğitim kurumları açısından önem taşıyor; çünkü, öğrencilerin en yeni yazılım geliştirme teknolojilerine erişimlerini sağlamak için uygun maliyetli bir çözüm sunuyor.

Crossvision Application Designer, Software AG'nin, şirketlerin mevcut BT altyapılarını yeni ve yenilikçi yollarla kullanmalarını destekleme stratejisine hizmet ediyor. Software AG, müşterilerine, mevcut uygulamalarını geliştirme ve genişletme, bunları modern BT ortamlarında kullanmaya devam etme, bir yandan da geliştirme ve bakım maliyetlerini azaltma imkanı veriyor.

Software AG'nin Crossvision Application Designer çözümü, Zengin İnternet Uygulamaları'nın (RIA) AJAX (Asynchronous JavaScript + XML) ile tasarlanmasını ve uygulanmasını hem hızlandırıyor, hem de kolaylaştırıyor. Application Designer ile, masaüstüne benzer yetenekler tarayıcı için sunulabiliyor ve bu konuda geliştirme uzmanlarının karmaşık JavaScript, HTML ya da CSS (Cascading Style Sheets) kodlamaları gerekmiyor.

Application Designer kullanılarak yaratılan uygulamalar bir kez tasarlanıp test edildikten sonra, Tomcat, JBoss, IBM WebSphere, BEA WebLogic gibi çeşitli Java uygulama sunucularında hızla yaygınlaştırılabiliyor. Her uygulamaya, tarayıcılar ve bir Java SWT (Standard Widget Toolkit) istemci üzerinden anında erişilebiliyor.

Software AG, standartlara dayalı bir yaklaşımla, müşterilerine Servis Odaklı Mimariler oluşturma konusunda yardımcı oluyor. Şirket, hem misyonu AJAX teknolojisinin daha çok benimsenmesi olan OpenAJAX Alliance kuruluşunun, hem de Eclipse Foundation adlı örgütün bir üyesi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber