FETÖ'cü polis listelerinin şifreleri

Henüz adı açıklanmayan FETÖ üst yöneticisinden elde edilen kırmızı, sarı ve mavi renkli isim listelerindeki tanımlamalar ne anlama geliyor?

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 01 Mayıs 2017 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'cü polis  listelerinin şifreleri

Milliyet Gazetesinden Tolga Şardan'ın aktardığı bilgilere göre:

Kamuoyuna yansıdığı şekliyle, listelerde yer alan polislerin öncelikle A, B, C, D, E, F ve G harfleriyle başlıklandırıldıkları görülmüştü. Yapılan incelemelerde bu harflerin anlamları şöyle çözüldü:

A: Koşulsuz hizmet hareketine bağlı olanlar. FETÖ'nün istediği talepleri yerine getiren, verdiği talimatları harfiyen uygulayan polisler. Koşulsuz "bizden" denilenler.

B: FETÖ'nün her talebini veya talimatını koşulsuz yerine getirmeyen polisler. Örneğin, himmet verip dergi veya gazete abonesi olan ancak katalog evliliği yapmayanlar ya da Bank Asya'dan işlem yapmayanlar gibi. Koşullu "bizden"ler.

C: "Bizdendi" veya "zararsız" olarak tanımlananlar. 17/25 Aralık süreci sonrasında kendi isteğiyle FETÖ'yü bırakanların tamamı. Ancak, cemaatin bilgisi kapsamında "sen bizden ayrıl bizden haber bekle" denilen kişiler de bu grupta. (NOT: Kanımca, en tehlikeli olan grup. Özellikle daha sonra görev verilmesi düşünülen grupta yer alanlar. Bir bölümü cemaatin "uyuyan eleman" olarak kullanmayı planladığı polisler.)

D: "Hizmet hareketini bilir ve zararsız" olarak tanımlanan polisler. Cemaat tarafından bir şekilde hareket içinden dışlanmış, yine de cemaatin tavır ve hareket tarzını bilen polisler bu grupta. Cemaatin zeki ve düşman olarak gördüğü bazı eski mensupları olan polisler burada sınıflandırılmış.

E: Ehlibeyt ve ehlidünya olarak Alevi ve Sunni biçiminde ayrılan polisler.

F: Menfi düşman grubunda yeralan polisler. Hiçbir zaman cemaat içinde olmamış,

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber