AK Partinin 2019 hazırlığı

16 Nisan referandumu AK Parti'de 2019 için önemli bir veri oldu. Halkın sandıktaki tercihlerini detaylı olarak masaya yatıran parti, üst üste çalıştay ve raporlarla 2019'daki cumhurbaşkanlığı seçimleri için nabız tutuyor. AK Parti'li Hotar, "7 bölgede de oy alabilen bir partiyiz" diyor.

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 01 Mayıs 2017 09:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
AK Partinin 2019 hazırlığı

Fazlı Şahan

16 Nisan referandumu geride bırakan AK Parti, 2019 seçimlerine hazırlık çerçevesinde ilk olarak halk oylamasının analizine odaklandı. 2 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı yeniden üye ve 21 Mayıs'ta yeniden genel başkan yapmaya hazırlanan AK Parti, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine ilişkin 16 Nisan'ın detaylı bilançosunu çıkarıyor. İstanbul'da araştırmacı, sosyolog ve akademisyenlerin katıldığı çalıştayda masaya yatırılan referandum, her yönüyle analiz edilirken, 2019 cumhurbaşkanlığı seçimlerine nasıl hazırlanılması gerektiği sorusunun cevabı arandı.

HEPSİ BU ÜLKENİN VATANDAŞI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar, başkanlığında gerçekleştirilen çalıştaya Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, Hukukçu Derya Yanık, Prof. Dr. Mehmet Emin Köktaş, İzmir Milletvekili Hüseyin Kocabıyık, Prof. Dr. Hüsamettin İnanç, Avukat Ali Göksu, Araştırmacı İhsan Aktaş, Araştırmacı Faruk Acar, Trabzon Milletvekili ve Ar-ge Birim Başkan Yardımcısı Adnan Günnar, Prof. Dr. Birol Akgün gibi isimler katıldı. Çalıştayda konuşan Nükhet Hotar, "Milletimiz, 16 Nisan'da ülkemizin birlik ve beraberliği için, güçlü bir Türkiye için 'Evet' dedi. Gücünü milletten alan AK Parti 7 bölgede de oy alabilen bir partidir" dedi. Hotar, milletin cumhurbaşkanına güvendiğini, 'Evet' verenler kadar 'Hayır' verenlerin de bu ülkenin vatandaşı olduğunu belirtti.

BUGÜN ELE ALINACAK

AK Parti'de referandum sonuçlarını araştıran komisyon da çalışmalarını bitirmek üzere. 16 Nisan'ın il il analizini yapan komisyon, hazırladığı raporu parti yönetimi ve Başbakan Binali Yıldırım'a sunacak. Yapılan çalışmalar hakkında üyelere bugünkü MKYK ve MYK toplantısında bilgilendirme yapılması bekleniyor. Komisyon çalışmasında 'Hayır'ın nedenleri ağırlık olarak ele alındı. Milletvekillerinin çalışmaları başta olmak üzere, AK Parti'li belediye başkanları ve teşkilatların referandum performansları gözden geçirilmeye devam ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber