İlave atama izinlerinin dağıtımı gecikti

İlave atama izinlerinin dağıtımı gecikiyor!

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Mayıs 2017 10:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İlave atama izinlerinin dağıtımı gecikti

24 Aralık 2016 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununa ekli "İ" cetvelinde ; "Açıktan veya nakil suretiyle; 78 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 5 inci maddesinin birinci fıkrası kapsamında öğretim üyeleri hariç olmak üzere boş öğretim elemanı kadrolarına 4000, 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 7 nci maddesinin birinci fıkrası kapsamında serbest memur kadrolarına 5000 olmak üzere, yapılabilecek toplam atama sayısı sınırı 9000 adettir. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğüne ait serbest memur kadrolarına, diğer kamu kurum ve kuruluşlarından nakil suretiyle yapılacak atamalar bu sayı sınırlamasına tabi tutulmaz. Ayrıca, yükseköğretim kurumlarının boş öğretim elemanı kadrolarına 2016 yılında emeklilik, ölüm, istifa, nakil, eğitimin tamamlanması veya başarısızlık sonucu kurumlarından ayrılan araştırma görevlisi sayısı kadar daha açıktan veya nakil suretiyle atama yapılabilir." denilmiştir.

Diğer taraftan, 13/12/1983 tarihli ve 190 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 7 nci maddesinde, "Bu kanun hükmünde kararnamenin 2 nci maddesinde belirtilen kamu idare, kurum ve kuruluşlarının serbest memur kadrolarına yapabilecekleri açıktan atama sayıları ve diğer kamu idare, kurum ve kuruluşlarından yapabilecekleri nakil sayıları toplamının merkezi yönetim bütçe kanununda gösterileceği, bu sayının kamu idare, kurum ve kuruluşlar itibarıyla dağılımı, kullanımı ve diğer hususların Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Bakan ile Maliye Bakanının birlikte teklifi üzerine Başbakan onayı ile belirleneceği" hükme bağlanmıştır.

Bu hükümler doğrultusunda, 2017 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununca belirlenen 5000 atama izninin 1050 adedi 08 Mart 2017 tarihinde kamu kurum ve kuruluşlarına dağıtıldı.

Söz konusu listeyi görmek için TIKLAYINIZ.

ATAMA İZİNLERİNİN DAĞITIMI GECİKİYOR !

Devlet Personel Başkanlığı tarafından kamu kurum ve kuruluşlarının serbest memur kadrosu ihtiyacını karşılamak amacıyla belirlenen 2016 yılı atama izinlerinin büyük bir kısmı geçen yıl Ocak ayı içerisinde dağıtılmış, geriye kalan atama izinleri ise Nisan ayında idarelere tahsis edilmiştir.

Ancak, bu yıl için belirlenen 5000 atama izninin 1050 adedi gecikmeli olarak Mart ayında dağıtılmış, geriye kalan 3950 kontenjan ise Nisan ayı sona ermesine rağmen hala açıklanmamıştır.

Atama izinlerinin bu yıl çok az seviyede olması, hem memur olmak isteyenleri hem de memur olup kurum değiştirmek için bekleyenleri maalesef mağdur etmiştir.

İlk dağıtımda çoğu kuruma az sayıda verilen atama izinleri yönetici kadrolarına kullanılmış yada üst makamlardan referanslı kişiler için ayrılmıştır.

Bu nedenle, kalan 3950 atama izninin yakın zamanda kurumlara dağıtılmasını memur ve memur adayları için talep ediyoruz.

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber