Kadrolu yerine taşeron itfaiyeci alan belediyeler şikayet edilmeli!

Kadrolu personel yerine, taşeron yoluyla itfaiyeci alan belediyeler İçişleri Bakanlığına şikayet edilmeli

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Mayıs 2017 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Kadrolu yerine taşeron itfaiyeci alan belediyeler şikayet edilmeli!

Devlet Personel Başkanlığı, 22 Nisan 2016 tarihinde yaptığı açıklamada, İçişleri Bakanlığınca imzalanan protokol uyarınca, zabıta memuru ve itfaiye eri kadrolarının merkezi KPSS tercih kılavuzunda yer alacağını duyurmuş ve alım yapmak isteyen belediyelerin, DPB internet sitesi üzerinden başvuru yapmalarını istemişti. Tıklayınız.

Ancak, duyurunun yapıldığı tarihten sonraki ilk alım olan 2016/1 KPSS tercih kılavuzunda sadece 69 itfaiye eri kadrosu yer almış, 2016/2 KPSS tercih kılavuzunda ise hiçbir kadro yer almamıştır. Tıklayın.

Bilindiği üzere, 2017 yılında, genel yönetim kapsamındaki kamu kurumlarına tahsis edilen atama izni sayısı 5 bindir. Bu nedenle, 2017/1 KPSS tercih kılavuzunda çok az kadro yer alacaktır. Diğer taraftan, belediyeler bu atama izni sayısı kısıtlamasına tabi değildir.

Bu çerçevede, belediyeler, 2016 yılındaki duyuruya istinaden itfaiye eri alımı yapmak isterse, 2017/1 KPSS tercih kılavuzunda yer alacak kadro sayısı yüksek olabilir.

Adayların geçen yıldan bu yana, kadrolu memur alımı yerine, taşeron itfaiye eri alımı yapan belediyeleri, İçişleri Bakanlığına şikayet etmesi uygun olacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber