AKP'de seçimin öne alınmasına muhalefet

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 02 Mart 2007 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP Ankara Milletvekili Ersönmez Yarbay, partisinden gelen, Cumhurbaşkanı seçiminden sonra Kasım ayındaki genel seçimlerin öne alınması girişimlerine, ?Seçimleri zamanında yapacağız dedik. Şimdi Cumhurbaşkanını seçtikten sonra seçimi öne çekmek ahlaki olmaz? diye tepki gösterdi.

Ersönmez Yarbay, yaptığı açıklamada, AKP'nin 4 yılın sonunda yapılan erken seçim çağrıları karşısında halka, ?Biz ilk kez halkın verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanıp 5'inci yılı da tamamlayacağız. Seçimleri de 5 yılın sonunda normal zamanında yapacağız? sözü verdiğini ve bu söz doğrultusunda seçimin Kasım ayında yapılmasının kararlaştırıldığını belirtti. Yarbay, şunları söyledi:

?Artık AKP olarak seçimleri normal zamanında yapmak zorundayız. Ahlakın ve güvenilirliğin gereği budur. ?Seçimleri 5 yılın sonunda yapacağız' dedik. Şimdi Mayıs ayında Cumhurbaşkanını seçtikten sonra kalkıp, seçimi Eylül ayına Temmuz ayına çekmeye kalkmak, ahlaki olmaz. Şu anda parti ve hükümet adına seçimin öne alınmasına yönelik bir karar söz konusu değil ama bu yolda girişimler ve söylentiler dolaşıyor ki bunlar da iyi ve ahlaki şeyler değil.?

Yarbay, Cumhurbaşkanı seçiminin ardından genel seçimin öne alınmasının halkın siyasetçiye ve AKP'ye olan güvenini de sarsacağını belirterek, ?Ahlaki olmamasının dışında seçimin öne çekilmesi AKP'nin de aleyhine olur. Halk buna büyük tepki gösterir ve bu tepki seçim sonuçlarına yansır. AKP seçimi öne çekerse kendi kalesine gol atmış olur? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber