İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

HDP'li iki milletvekili için alt komisyon toplantısı yapıldı

Haklarında yakalama kararı bulunan ve yurt dışında oldukları bildirilen HDP milletvekilleri Öztürk ve Sarıyıldız'ın, Meclis Genel Kuruluna devamsızlıkları ve buna ilişkin mazeretlerinin kabul edilip edilmemesi konusunu görüşmek üzere kurulan alt komisyon ilk toplantısını gerçekleştirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Mayıs 2017 19:32, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
HDP'li iki milletvekili için alt komisyon toplantısı yapıldı

Haklarında yakalama kararı bulunan ve yurt dışında oldukları bildirilen HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer Öztürk ve HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ın, Meclis Genel Kuruluna devamsızlıkları ve buna ilişkin mazeretlerinin kabul edilip edilmemesi konusunu görüşmek üzere kurulan 9 kişilik alt komisyon, bugün ilk toplantısını gerçekleştirdi.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Çorum Milletvekili Salim Uslu'nun geçici başkanlığında toplanan komisyonda, Alt Komisyon Başkanlığına, TBMM Başkanvekili ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydın getirildi.

İlk toplantıda, milletvekillerinin TBMM Genel Kurulu toplantılarına katılımı, Anayasa ve İçtüzük hükümleri ile ilgili genel değerlendirmeler yapıldı.

Konuyla ilgili geçmişe yönelik bilgi ve belge taleplerinin TBMM Başkanlığınca karşılanması ve gerekli hazırlıkların yapılması da dikkate alınarak, komisyonun haftaya tekrar toplanmasına karar verildi.

Alt komisyon, bir hafta içerisinde hazırlayacağı raporunu TBMM Başkanlık Divanına sunacak.

Komisyonda AK Parti'den Ahmet Aydın, Salim Uslu, Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Hatay Milletvekili Orhan Karasayar ve Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü, CHP'den Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi ile Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, HDP'den Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, MHP'den ise Ankara Milletvekili Erkan Haberal yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber