Babasıyla adım adım hayata tutunuyor

Babalar kızları için her şeyi yapar ama Antalyalı Ali İhsan Yıldırım'ın kızı Özge için tüm imkansızlıklara rağmen yaptıkları çocuğunu hayata bağladı. Alüminyum doğrama ustası Yıldırım, tek bacağı protez olan Özge'yi fizik tedaviye götüremeyince 150 liraya düzenek yaptı

Haber Giriş : 04 Mayıs 2017 08:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Babasıyla adım adım hayata tutunuyor

Günün acı ama bir o kadar da güzel haberi Antalya'dan geldi. Fedakar bir babanın kızı için yaptıkları yüreklere dokundu. Kepez ilçesinde alüminyum doğrama ustası olarak çalışan 39 yaşındaki Ali İhsan Yıldırım, bir bacağı protez olan kızı 3 yaşındaki Özge'yi maddi imkazsızlıklardan dolayı fizik tedaviye götüremediği için 150 liraya mal ettiği düzenekle ona yürümeyi öğretti. Ali İhsan Yıldırım ve eşi 35 yaşındaki İlknur Yıldırım'ın 'Özge' adını verdikleri bebekleri, 1 Ocak 2014 tarihinde 6.5 aylık olarak Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'nde dünyaya geldi. Prematüre bebek, yeterli kuvöz olmadığı için özel bir hastaneye sevk edildi. Bu hastanede damar yolu henüz iyi olmadığı için bebeğe iğne yapmak amacıyla sol dizinin altına kateter takıldı. Bu işlemden sonra kuvözde kalırken sol bacağı kangren olan minik Özge'nin 13 günlükken sol bacağı, dizinin altından kesildi. Hastanedeki görevlilerle tartışan Yıldırım, stajyer hekimi tartakladığı gerekçesiyle 1 ay da cezaevinde kaldı.

Yıldırım, cezaevinden çıktıktan sonra hukuk mücadelesi başlattı. "Özge'nin yanlış iğne nedeniyle bacağının kesildiğini tespit ettik. Fakat 'Genetik hastalığı vardı' diyerek bizi kandırmaya çalıştılar. Yaptırdığımız tahlillerde de genetik bir hastalığımız olmadığı ortaya çıktı" diyen Yıldırım yanlış iğne nedeniyle bacağın kesildiği iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Ancak Yıldırım, bu mücadelesinden de sonuç alamadı. Savcılığın suç unsuru görmediği için dava açamadığını aktaran Yıldırım, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve diğer yetkili kurumlardan net cevap alamadığını söyledi.

Ali İhsan Yıldırım, "Çocuğumuz sağlıklı dünyaya geldi ama kuvözde kalması gerekiyordu. Hastanede kuvöz yoktu, devlet kendi hastanesine kuvöz alamıyor mu? Sonra başka bir özel hastaneye gönderildi. Çocuğum resmen satıldı ve satıldığı yerde bacağı katledildi. Hukuka gittik, hukuk suçluları korudu. Kısacası satıldı, katledildi ve örtbas edildi" diye isyan etti. Kızının sokaktaki çocuklara balkondan baktığını ve ağlayarak onları izlediğini dile getiren baba Yıldırım, Özge'nin oynamak ve yürümek istediğini söyledi. Fedakar baba, kızının protez bacağıyla yürümeyi öğrenmesi için gitmesi gereken fizik tedavi merkezlerine yeterli parası olmadığı için götüremedi ancak ona 150 lira maliyetle alüminyum ve ipten bir düzenek yaptı. Evin antresinin tavanına alüminyumdan düzenek yapan Yıldırım, uzun bir ip marifetiyle Özge'yi bu düzeneğe bağlıyor. Önce kızının elini tutarak yürüten Yıldırım, daha sonra karşısına geçerek Özge'nin kendisine doğru gelmesini istiyor. Her akşam işten gelen babasıyla 2 saat bu düzenekle yürüyen Özge, tek bacağıyla ayakta durarak etrafında da dönebiliyor. Baba Yıldırım, Özge'nin bu sistem sayesinde adım atmayı başardığını belirterek, "Kızım düşmediğini görünce mutluluktan havaya uçuyor" dedi.

Kaynak: Karar Gazetesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber