AKP'ye karşı cephe harekâtı başlıyor!

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 03 Mart 2007 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

16 Nisan'da resmi adaylık döneminin başlayacağı cumhurbaşkanlığı seçimleri ve hemen ertesinde girilecek genel seçim atmosferi Başkent kulislerinde fırtınalar estiriyor. Kulisler adeta ?cadı kazanına? dönüşürken birbirinden ilginç senaryolar, harekât planları ve hedefler seslendiriliyor. Kulislerde dile getirilen senaryolar arasında en dikkat çekicilerinden birisi ?Ulusal Harekat? olarak da nitelendirilen, CHP'nin birinci parti konumuna getirilerek seçim sonrasında AKP'yi muhalefette bırakmanın ortamını yaratacak bir proje. Ankara'nın hareketli kulislerine konuyla ilgili yansıyan ana başlıklar şöyle:

CHP MİLLİ TAKIM OLACAK: Bu senaryoya göre, AKP'nin önünü kesebilecek en kuvvetli aday olarak görülen CHP, harekatın odak noktası olacak. Nisan ayının ardından, şimdiye kadar kamuoyu önünde cereyan etmeyen katılımlar ?resmiyet? kazanacak, birbiri peşi sıra katılım törenleri düzenlenecek. Katılımlar sadece ?isim' bazında kalmayacak; bazı belediye başkanlarını da kapsayacak.

SAĞ İSİMLER DE KADRODA: Bu süreçte Baykal'ın, ?kucaklaşma ve barış projesi? olarak lanse ettiği şemsiye hareketi başlayacak. ?Siyasetin Milli Takımı? olarak da dile getirilen bu şemsiyenin altına geçmişte sağ yelpazede çok önemli görevler üstlenmiş olan isimler de alınacak. Baykal'ın çeşitli vesilelerle bazı isimlerle görüşmeler yapıp siyasi tablo üzerinde görüş alışverişi yaptığı biliniyor. Bu ?şemsiyenin altında? Sümer Oral, İlhan Kesici, Yaşar Okuyan, AKP'den kopan veya mesafeli olan bazı milletvekilleri, eski DSP'liler ve eski DYP'lilerin yer alabileceği konuşuluyor.

SEVİGEN: NEDEN OLMASIN: Baykal'ın en yakınındaki isimlerden olan Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, ?milli takım? sorumuza karşılık, ?Sağdan da, soldan da namuslu bütün unsurları CHP'de birleştirme bütünleştirme çağrısı yaptık. Böyle bakınca benim yorumum şudur: ?Her şey olabilir'. Bugünden isimlenderme yapmayı ise doğru bulmam, siyasetin mantığına aykırıdır? diye konuştu.

Demirel ve Yılmaz da aktif

KULİSLERDE AKP karşıtı harekata 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile eski Başbakan Yılmaz'ın da destek vermesi yolunda girişimlerde bulunulduğu belirtiliyor. Demirel'in sürecin kırılma noktalarında aktif olarak devreye gireceği, bazı eski DYP'li isimleri de bu doğrultuda harekete geçirebileceği konuşuluyor. Yılmaz'a da Rize'den bağımsız aday olması ve sürece katkı sağlaması önerisi götürülüyor.

KESİCİ: Köşk hayati önemde

KULİSLERDE ismi sıkça telaffuz edilen İlhan Kesici sorularımıza, ?Öncelikle benimle ilgili yazılanlar veya sizin duyduklarınız bir anlam ifade etmez? karşılığını verdikten sonra şu tespiti yaptı: ?Üstüne basa basa söylüyorum ki, bu bir süreçtir. Bu sürecin ertesini tahmin etmek güçleşmektedir. Köşk seçimi hayati önemdedir. Hem kimin olacağı hem nasıl olacağı, tahmin etmeye çalışanların tahmininden de çok daha ciddidir. Bu bakımdan cumhurbaşkanlığı ertesini görmeye çalışmak imkansıza yakındır. Yapılacak tek şey süreci ?aktif' takip etmektir. Ne demek istediğimi daha fazla açamam, zorlamayın.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber