Bakanlık Dink haberlerine kızdı toplantı rafa kalktı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 03 Mart 2007 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İçişleri Bakanlığı, polise yönelik haberlerin önüne geçmek için aldığı önlemleri uygulamaya koyuyor

Bu çerçevede Emniyet Genel Müdürlüğü'nde 5 yıldır süren haftalık basın toplantıları, 3 haftadır yazılı basın açıklamasına dönüştürüldü. Emniyet Sözcüsü İsmail Çalışkan'ın Ankara dışındaki toplantılara katılması gerekçe gösterilirken bu hafta Çalışkan'ın Ankara'da olmasına karşın, bakanlık yazılı açıklama yapılması yönünde talimat verdi.

Basın toplantılarıyla ilgili bir süre önce başlayan rahatsızlığın Hrant Dink suikasti sonrasında yaşanan fotoğraf kriziyle zirveye ulaştığı vurgulanıyor. Sözcü İsmail Çalışkan, Dink'in katili Ogün Samast'ın polis ve jandarmayla poz verdiği görüntülerin önce Samsun Emniyeti'nde çekildiğini söylemiş, sonraki hafta ise hiçbir soruya cevap vermemişti. Basın toplantılarının bundan sonra yapılıp yapılmayacağı konusunda net bir açıklama yapılmazken, İçişleri Bakanlığı'nda uygulanan basın için randevu sisteminin emniyete de getirileceği belirtiliyor.

Basın odası da kalktı

Emniyet Genel Müdürlüğü'ndeki Basın ve Halkla İlişkiler Şubesi'nin İçişleri Bakanlığı'nın yanındaki binaya taşınması, Emniyet'te basına ayrılan odanın, Koruma Dairesi Başkanlığı'na tahsis edilmesi de basına yönelik kısıtlama olarak değerlendiriliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber