Darbe için belediyeden otobüs istenmiş

15 Temmuz'da kamp bahanesiyle Yalova Hava Meydan Komutanlığı'nda 785 askeri öğrenciyi toplayan Albay Hüseyin Ergezen'in, öğrencileri İstanbul'a taşımak için Taşköprü belediyesinden otobüs istediği ortaya çıktı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 06 Mayıs 2017 08:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Darbe için belediyeden otobüs istenmiş

Mustafa Sait Özkan

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı vekili İsmail Uçar'ın koordinesinde yürütülen Yalova'daki darbe girişimine yönelik soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı Ihlamur Güzel tarafından hazırlanan iddianamede 16 şüpheli hakkında 3 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesi talep edildi. İddianamede şüphelilerin darbe gecesi Hava Harp Okulu öğrencileri ve bir kısım komutanların kamp amacıyla Yalova Hava Meydan Komutanlığı'nda bulundukları anlatıldı. Olay tarihinde Yalova'da yurdun dört bir yanından gelen 785 öğrencinin bulunduğu vurgulandı.

20 BİN FİŞEĞİ TESLİM ETTİ

İddianameye göre kamptaki öğrencilerin bir kısmı Hava Meydan Komutanı Kurmay Albay Metin Yıldırım'ın emriyle otobüslere bindirilerek İstanbul'a gönderildi. Yıldırım'ın emriyle Dağıtım Takım Komutanı Kıdemli Astsubay Alaettin Mercan 20 bin adet G-3 piyade tüfeği fişeğini öğrencilere teslim etti. Bu öğrencilerden bir kısmı TRT'nin Ulus'taki binasının işgalinde görev alırken, bir kısmı ise Beşiktaş Vodafone Arena, Digitürk Merkez Binası ve Atatürk Havalimanı'nı işgalde yer aldı.

KAMP TARİHİ DEĞİŞTİRİLDİ

Darbe sonrası faaliyete geçmesi planlanan sıkıyönetim listesine göre Kurmay Albay Metin Yıldırım'ın Yalova Sıkıyönetim Komutanı olarak atandığı belirtilen iddianamede, her yıl Temmuz ayında hafta sonu yapılan kampın tarihi darbe girişimi için erkene çekildi. Öğrenci Alay Komutanı Albay Hüseyin Ergezen darbeden iki gün önce Yalova Taşköprü Belediye Başkanı'nı arayarak 16 Temmuz saat sabah 03.00'da öğrencileri taşımak için 4-5 otobüs istedi.

O PİLOT ORDAN HAVALANDI

Darbe gecesi İstanbul semalarında darbecileri taşıyan helikopter pilotu Kerime Yıldırım'ın da Yalova'dan havalandığı ifade edildi. Binbaşı Mehmet Gürler'in ise içtima alanında kalan öğrencilere gece 04.00'a kadar beklettiği darbe girişiminin başarısız olması sebebiyle 'Herkes yatmaya gitsin' dediği belirtildi.

İDO'yla götürmeye kalkmışlar

Tanık sıfatıyla ifade veren Astsubay Kadir Fırat, Albay Metin Yıldırım'ın 15 Temmuz'da Turuncu alarmdan kırmızı alarma geçildiğini söylediğini belirtti. Darbecilerin öğrencileri taşıyacak otobüsleri İDO yoluyla İstanbul'a intikal ettirmeye çalıştıklarını söyleyen Fırat, başarılı olamadıklarını belirterek ifadesinin devamında şunları söyledi: "Alay komutanımız ben yorgunum diyerek istirahat etmeye gitti. Santralden bir asker beni aradı. Alay komutanını istiyorlarmış. Bende yok diyince Tayfun Başçavuş'a bağladık. Karşıdaki kişi 'Sabiha Gökçen'de çatışıyoruz şehidimiz var çabuk skorski göndersin haberi yok mu' diyerek Alay komutanımız Metin Yıldırım'ı sordu. Bundan sonra telefonu hemen kapadık."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber