Mahrem imamdan önemli KPSS itirafı

Mahrem imam: 2010 öncesi KPS sınavlarında kazanmak için yeterli olan cevaplar verilirken 2010'daki sınavda 100 sorunun 97-98'inin cevapları verildi. Biz ilk açığı 2010 KPS'de verdik. Önceki sınavlarda 70-80 aralığı verilirdi ve bu dikkat çekmezdi. 2010'daki KPS de 97-98 cevap verilince dikkat çekti. Bu bizim kendi kendimizi ele verdiğimiz ilk sınav oldu. Sonra da iş çığrığından çıktı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 07 Mayıs 2017 09:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahrem imamdan önemli KPSS itirafı

FERİT ZENGİN

FETÖ üyelerinin çocukluktan eğitim, evlilik, özel hayat ve mahremiyetlerinden sorumlu tutulan kişilere verilen isim olan "mahrem imamlar"dan 65'inin kadın olduğu ve birçoğunun itirafçı olmak istediği belirtildi.

Can güvenliği gereği kimliği saklı tutulan ve öğretmen olduğu öğrenilen mahrem imamlardan biri, yaptığı itiraflarda kendilerini akvaryumdaki balıklar olarak tanımlayıp, "Nasıl balık akvaryumdan çıkınca yaşayamazsa biz de bu yapıdan çıkınca yaşayamayız. Çünkü bireysel yaşamı bilmiyoruz. Ben örgüte katıldığımda ortaokul çağlarındaydım. O zamandan bu zamana örgütün içerisindeyim. Kendi ailemle irtibatım yok. Eşimle bu yapı içerisinde tanıştırılıp evlendirildim. Eşimin ailesi yapının içerisinde olduğu için aile olarak artık onları biliyorum" dedi.

'Kendimizi yaktık'

Örgütün üniversiteye ve kamuya giriş sınavlarına etkisi ve soru hırsızlığı hakkında da bilgi veren itirafçı mahrem imam, soruların ÖSYM'de görevli örgüt üyeleri tarafından çalınarak bağlı bulundukları imamlar vasıtasıyla kendilerine ulaştırıldığını ve kendilerinin de sınavdan bir iki gün önce sorumlu oldukları öğrencileri örgüt evlerinde kampa alarak cevapları kendilerine aktardıklarını ifade etti.

Kendisinin ve eşinin de aynı yöntemle sınav kazanarak atandığını itiraf eden mahrem imam, 2010'da ise ilk açığı vererek kendi kendilerini ele verdiklerini ifade etti. "2010 öncesi KPS sınavlarında kazanmak için yeterli olan cevaplar verilirken 2010'daki sınavda 100 sorunun 97-98'inin cevapları verildi. Biz ilk açığı 2010 KPS'de verdik. Önceki sınavlarda 70-80 aralığı verilirdi ve bu dikkat çekmezdi. 2010'daki KPS de 97-98 cevap verilince dikkat çekti. Bu bizim kendi kendimizi ele verdiğimiz ilk sınav oldu. Sonra da iş çığrığından çıktı" dedi.

Yüzde 95'i öğretmen

Meslek olarak yüzde 95'i öğretmen olan ve tamamında örgütün gizli haberleşme programı ByLock çıkan mahrem imamların, ByLock yazışmaları da incelemeye alındı. Bu incelemelerden soruşturmanın genişleyip gözaltı sayısının yükseleceği ifade edildi.

Türkiye genelinde kimliği belirlenen 4 bin 672 mahrem imamdan 1448'inin önceki FETÖ operasyonları kapsamında yakalanıp cezaevine konulduğu, 3 bin 224'ü hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı ve bir haftalık operasyonlar sonucunda 2 bin 500'ünün gözaltına alındığı, İstanbul'da gözaltı kararı çıkarılan 580 isimden ise 200'ünün aranmasına devam edildiği öğrenildi. Operasyonlarda sahte kimlikler, örgütsel iletişimde kullanılan cihazlarla birlikte ele geçirilen himmet listelerinin incelenmesi için ise ayrı bir soruşturma açıldığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber