Üst öğrenimi bitiren sözleşmeli personelin de ücreti artar mı?

Mesleki bir üst öğrenimi bitiren 4/B'li personelin ücreti artar mı?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 11 Mayıs 2017 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üst öğrenimi bitiren sözleşmeli personelin de ücreti artar mı?

Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin 17.04.2006 tarihli ve 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Kararımın 4uncü maddesinin (e) fıkrasında "Kurumların teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarına ait kadrolarında bulunanlardan, bulundukları hizmet sınıflarına atanılabilecek mesleki bir üst öğrenimi bitirenlere, cetvellerde ayrıca belirtilen istisnai dununlar hariç olmak üzere, kariyerleri (mesleki üst öğrenimleri) esas alınarak zam ve tazminat ödenir. Kadroları teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarında bulunanlardan bulundukları hizmet sınıflarından bir kadroya atanılamayacak herhangi bir üst öğrenimi bitirenlere ise bitirdikleri üst öğrenimden dolayı zam ve tazminat ödenmez.' hükmüne yer verilmiştir.

Anılan hükmün uygulanması hakkındaki Maliye Bakanlığının 17.03.2014 tarihli ve 64314391.115521-625/2334 sayılı yazısında teknik ve sağlık hizmetleri sınıflarına dahil kadrolarda bulunan personelin söz konusu hizmet sınıflarına atanılabilecek herhangi bir mesleki üst öğrenimi bitirmeleri halinde, kariyerleri için öngörülen zam ve tazminatın ödenmesinde, bitirilen üst öğrenimin 'kadro göreviyle ilgili olması", "kurumun görev alanıyla ilgili olması"' veya "mevcut mesleki öğrenimin program ve bölüm bazında devam mahiyetinde bir üst öğrenim olması gibi şartların aranmasına gerek bulunmadığı, sadece bulunan hizmet sınıfına atanabilecek mesleki bir üst öğrenimin bitirilmiş olmasının yeterli görülmesi gerektiği değerlendirilmiş ve Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfına dahil kadrolarda görev yapan personelin bitirmiş oldukları üst öğrenimlerin farklı bir programda olmakla birlikte anılan sınıfa dahil kadrolara atanılabilecek mesleki sağlığa ilişkin herhangi bir üst öğrenim olması halinde 2006/10344 sayılı Bakanlar Kurulu Karan ile yürürlüğe konulan Devlet Memurlarına Ödenecek Zam ve Tazminatlara İlişkin Kararın 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi hükmüne istinaden bitirilen üst öğrenim için öngörülen zam ve tazminatın ödenebileceği belirtilmiştir.

Ancak buraya kadar yapılan açıklamalar sadece 657'e tabi memurlar içindir. Memurları kapsamaktadır.

4/B'li personelin diğer Memurlar gibi derece ve kademesi bulunmamakta, ücreti sadece ve sadece sözleşmeye göre tespit edilmektedir. Sözleşmeli personele diğer kadrolu Devlet memurlarındaki gibi intibak yapılamamaktadır.

Ancak, sözleşmeli personelin ücretinde de, eğitim durumu ve hizmet yılı esas alınmak suretiyle değişiklik yapılabilmektedir. Yani kişinin eğitim durumu ve hizmet yılı değişmesi halinde ücreti değiştirilebilmektedir. Örneğin, hizmet süresi 5 yılı aşan sözleşmeli personele ücret skalasında bir üst guruba yükseltilmektedir. Aynı şekilde orta öğretim mezunu hemşire ön lisans veya lisans öğrenimi sonucu hemşire unvanını ihraz etmesi halinde ücret skalasında bu öğretim seviyesi için belirlenmiş olan ücret üzerinden sözleşme yapılmakta ve ücretini almaktadır.4/B'li sözleşmeli personelin, tamamlamış olduğu üst öğreniminin atandığı pozisyon unvanıyla ilişkisi bulunmaması halinde ise ücretlerinde herhangi bir değişiklik yapılmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber